Ανώνυμο τηλεφώνημα «έδειξε» την εμπλοκή του Μένανδρου Φουρθιώτη και των τριών- «Είναι αστείο να είναι δύο βιοπαλαιστές κατηγορούμενοι»

“Κρυφές συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα” -κατά το κατηγορητήριο- χρησιμοποιούσε ο Μένανδρος Φουρθιώτης προκειμένου να του χορηγηθεί και πάλι Αστυνομική διάθεση σε συνοδεία και επιτήρηση

Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα αγνώστου άνδρα,  ο οποίος κάλεσε με απόκρυψη της τηλεφωνικής του σύνδεσης, στις 21 Απριλίου 2021 στις 23:16, στο τηλέφωνο του Αξιωματικού Υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του, «έδειξε» στις Αρχές την εμπλοκή του Μένανδρου Φουρθιώτη και των τριών συγκατηγορουμένων του στην υπό έρευνα υπόθεση από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.

«Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο Π.. με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε», αναφέρεται στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό, ενώ φέρεται να έδωσε και τρεις αριθμούς κινητών τηλεφώνων .

Στο πλαίσιο της έρευνας, προκύπτει επικοινωνία του Μένανδρου Φουρθιώτη με τους δύο συγκατηγορουμένους του, πέντε ώρες πριν και μετά την ένοπλη επίθεση κατά της ΔΙ.ΑΣ στη Νέα Ερυθραία (16/04). Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, στις 15 Απριλίου 2021 στις 19:39 ο Μένανδρος Φουρθιώτης κάλεσε τον έναν συγκατηγορούμενό του και δράστη της ένοπλης επίθεσης κατά των πληρωμάτων της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία και είχαν σύντομη επικοινωνία. Περίπου μία ώρα μετά την ένοπλη επίθεση κατά των πληρωμάτων της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία (16/04-01.55) ο Μένανδρος Φουρθιώτης φέρεται να απέστειλε γραπτό μήνυμα στο κινητό ενός εκ των δύο συγκατηγορούμενων του, στο οποίο ανέφερε «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω», ενώ φέρεται να επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του.

Στο διαβιβαστικό -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- φέρεται να αποτυπώνεται επίσης, ότι ο Μένανδρος Φουρθιώτης, «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του “κατά παραγγελία χτυπήματα” δηλαδή πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία. Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Ο Μένανδρος Φουρθιώτης, το τελευταίο διάστημα απασχολεί τις Αρχές και είχε θέσει εαυτό υπο έρευνα, με καταγγελίες και νομικές ενέργειες υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται σε κίνδυνο. Στο διαβιβαστικό- σύμφωνα με πληροφορίες- γίνεται επίσης αναφορά σε περισσότερες από 30 υποθέσεις από το 2005 και μέχρι πρόσφατα, είτε έπειτα από ενέργειές του Μένανδρου Φουρθιώτη – υποβολή μηνύσεων σε βάρος προσώπων κλπ.- είτε νομικές διαδικασίες που έχουν κινηθεί σε βάρος του,  από άλλα πρόσωπα, είτε από Αρχές.

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του Μένανδρου Φουρθιώτη, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα,και των τριών συγκατηγορούμενών του  για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων.

Ο Μένανδρος Φουρθιώτης, φέρεται να αρνείται – σύμφωνα με πληροφορίες – το ποινικό κατηγορητήριο, καθώς και οι δύο συγκατηγορούμενοί του, φέρονται να αμφισβητούν τις κατηγορίες όπως τους αποδίδονται.

Οι τέσσερις κατηγορούμενου, μετήχθησαν ενώπιον του 30ου τακτικού Ανακριτή (28/04) από τον οποίο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (01/05) προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος δύο εκ των δύο κατηγορούμενων, Κωνσταντίνος Γώγος, υποστήριξε ότι «είναι αστείο να είναι δύο βιοπαλαιστές κατηγορούμενοι. Τα στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν εργαζόμενοι στην επιχειρήση και δεν έχουν παραπάνω σχέση».