Ανω Πόλη, ΘΣΝ: Παρέμβαση της Αστυνομίας ύστερα απο καταγγελίες περιοίκων για απομάκρυνση νεαρών που συμμετείχαν σε πάρτυ πλατείας

Καταγγελίες κατοικιών προκάλεσαν την παρέμβαση της Αστυνομίας

Στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης ομάδες του “χωρου” είχαν στήσει “πάρτυ πλατεία” με καταγγελίες των περιοίκων για την κατάσταση που βιώνουν κάθε βράδυ. Νωρίτερα πληρώματα της Άμεσης Δράσης κάλεσαν τους νεαρούς να αποχωρήσουν χωρίς ανταπόκριση.

Αστυνομικές δυνάμεις ΟΠΚΕ και διμοιρία ΜΑΤ λιγο  πριν τα μεσάνυχτα (17/05) το αναπτύχθηκαν σε περίμετρο στην πλατεία και ζητούσαν από τους νεαρούς να αδειάσει η πλατεία. Δέχθηκαν μπουκάλια και αντικείμενα εν έγινε περιορισμένη χρήση.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμό ή προσαγωγές .

Ωστόσο όπως επισημαίνουν περίοικοι, επί αρκετές νύχτες υπήρχαν καταγγελίες για διατάραξη  καθως οι παρευρισκόμενοι με πανό ενημερωμένων για το “πάρτυ πλατεία” και διασκέδαζαν  έως και τις 4 τα ξημερώματα, αδιαφορώντας πλήρως για τις συστάσεις που τους είχαν υποβληθεί. Επίσης σημειώνουν ότι η πλατεία παρουσιάζει άθλια εικόνα από τα σκουπίδια που άφηναν πίσω τους, ενώ υυπήρχαν και καταγγελίες για αφοδευση στις εισόδους οικιών ενώ είχαν επιδοθεί και σε βανδαλισμούς σταθμευμένων οχημάτων .