Άνω Πετράλωνα: “Cold Case” η διπλή δολοφονία μητέρας και κόρης .. εξιχνιάσθηκε μετά 13χρόνια

Ύστερα από καβγά έπνιξαν μάνα και κόρη οι τρείς Πακιστανοί συλληφθέντες τις διαμέλισαν σε κάδους απορριμμάτων

Η Ζουζούνας Ντοντβάτζε, 59 και η κόρη της Άννα, 21 (φωτο οικογενειακή)

Η απουσία της 59άχρονης Γεωργιανής Ζουζούνας Ντοντβάτζε  από κοινού με την 21άχρονη κόρη της Άννα  Ντοντβάτζε , οι οποίες είχαν εξαφανισθεί από τις  6-7-2007 και δεν είχαν δώσει σημεία ζωής, δηλώθηκε από την αδελφή της 59άχρονης , η  εξαφάνισή τους στο Τ.Α. Ομονοίας . Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία και υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ωστόσο δεν είχαν προκύψει στοιχεία για τους δράστες και όταν το 2015 κηρύχθηκαν σε “αφάνεια ” από δικαστήριο τής Τυφλίδας η υπόθεση αρχειοθετήθηκε .

Η υπόθεση για το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας,  μετά από ανώνυμη τηλεφωνική πληροφορία στο Τμήμα Αναζητήσεων της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων, καθώς οι δύο Πακιστανοί είχαν επιστρέψει στην Ελλάδα,  σε συνεργασία με την ειδική ερευνητική ομάδα για ανεξιχνίαστες υποθέσεις, τέθηκε προς επανεξέταση και είχαν αποτέλεσμα.

Μετά από συνεργασία Αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, και των Αρχών της Γεωργίας- χώρας καταγωγής των θυμάτων, μέσω της Interpol οι δύο Πακιστανοί προσδιορισμένοι δράστες 54ετών και 60χρόνων εντοπίστηκαν στην Αθήνα όπου διατηρούν καταστήματα και προσήχθησαν προς εξέταση.

Όπως περιέγραψε στην απολογία του ο 54άχρονος από το Πακιστάν, μετά από καβγά με τις δύο γυναίκες στο διαμέρισμα του στα Άνω Πετράλωνα, τις μέθυσαν με τον 60άχρονο και από κοινού  τους προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο με σχοινί και αμέσως μετά τις τεμάχισαν, τις έβαλαν σε πεντε σακούλες σκουπιδιών και απέρριψαν τα μέλη τους σε κάδους απορριμμάτων της Αττικής.

Στον υπερασπιστικό ισχυρισμό του ο 54άχρονος κατηγορούμενος, υποστήριξε ως κίνητρο των πράξεών τους, προσωπικές διαφορές με τα θύματα καθώς ο ίδιος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με την 21άχρονη Άννα Ντοντβάτζε  και όταν η 59άχρονη Ζουζούνας Ντοντβάτζε ενημερώθηκε άρχισε να του αποσπά εκβιασικά χρήματα.  Η Ζουζούνας Ντοντβάτζε, φέρεται να τον απείλησε πως αν δεν χωρίσουν με την κόρη της, θα ενημερώσει τη σύζυγό του με την οποία είχαν αποκτήσει πέντε παιδιά και ακολούθησε ο έντονος καβγάς με τη μοιραία για τις ζωές τους κατάληξη. Ωστόσο ο 60άχρονος παρέμεινε σιωπηλός στίς ερωτήσεις των Αστυνομικών.

Ο 54άχρονος πληρωσε €10.000 στον 60άχρονο για να τον βοηθήσει

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν υποβλήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση και σε βάρος των δύο Πακιστανών εκδόθηκαν εντάλματα, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν ενώ ο τρίτος κατηγορείται για πλημμέλημα καιαφέθηκε ελεύθερος.