Ανεξάρτητοι Πυροσβέστες Αττικής: «Συνδικαλιστές «Δεκανίκια» των διοικούντων»

Ανακοίνωση της παράταξης “Ανεξάρτητοι Πυροσβσέστες Αττικής”

“..Γίναμε αναγνώστες της ανακοίνωσης του προέδρου της Ένωσης Αττικής, κ. Ψαλτάκου Π., μέλους της «Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.», που ήταν ένα προσωπικό του παραλήρημα με συκοφαντίες, αναλήθειες και ψήγματα απαξίωσης κατά ενός απλού συναδέλφου πυροσβέστη. Προφανώς επιλέγει να αγνοεί απροκάλυπτα, βασικά άρθρα του «Κ.Ε.Υ.Π.Σ.» όπως και το δημοκρατικό δικαίωμα του ανθρώπου-πολίτη-πυροσβέστη να διεκδικεί τα εργασιακά του δικαιώματα.

Καμαρώνει για την ανυπαρξία του στα συνδικαλιστικά του καθήκοντα και αντιλαμβανόμαστε ότι θέλει να δημιουργεί εντυπώσεις λέγοντας για γεγονότα που δεν συνέβησαν ποτέ και για μια «Ε.Δ.Ε. παρωδία» σαν να έχει αμνησία όταν πρόκειται για αξιωματικό που τελικώς ελέγχθηκε από την Υπηρεσία. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η «Ε.Δ.Ε.» δεν υφίσταται πάνω από 60 ημέρες με απόφαση του ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πρόθυμος να μας υβρίζει. Ξέραμε και μας το θύμισε για μια ακόμα φορά, ότι είναι πιστός στην εξουσία.

Έχουμε συναντήσει, στη συνδικαλιστική μας πορεία, ευτυχώς λίγους, συνδικαλιστές «δεκανίκια» της εκάστοτε Διοίκησης. Γιατί είναι «δεκανίκι» κάποιος, όταν αντί να υπερασπιστεί τον πυροσβέστη λέει μπράβο στη Διοίκηση που τον ταλαιπωρεί! Έτσι όπως πάει, θα δικαιώνει πάντα τους αξιωματικούς και θα αφήνει στη μοίρα τους τους πυροσβέστες.

Μας έχει πείσει, με τη συμπεριφορά του, ότι δεν ξέρει ποια είναι η θέση του. Δεν μπορεί να είναι πρόεδρος των εργαζομένων και να μην θέλει να αναφερόμαστε σε αυτόν, στις ενέργειές του και στις πράξεις του. Προφανώς δεν έχει καταλάβει ακόμα τι αντιπροσωπεύει. Ξέχασε ότι είναι πρόεδρος, ξέχασε ότι και άλλοι 04 συνάδελφοι, όλοι σε αναρρωτική άδεια, με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καταγγείλαμε έχουν μετακινηθεί, ξέχασε ότι αυτός είναι η «εικόνα» του Σωματείου προς τα «έξω». Παραπονιέται ότι ασχολούμαστε όλο με αυτόν… Άμα δεν του αρέσει η θέση του προέδρου να παραιτηθεί.

Δεν είδε στη «Δ.Ε.Θ.» την αντιπροσωπεία των Ανεξάρτητων Πυροσβεστών Αττικής – Ελλάδος με επικεφαλής τον κ. Σκιαδόπουλο Γρ. μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας? Δεν είδε όλους εμάς όλα τα προηγούμενα χρόνια?…Υπάρχουν και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!!!”