Αναζητείται ράπερ, εμπλέκεται σε απαγωγή και διακίνηση.

Ένας ράπερ, φέρεται να έχει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση αρπαγής 23χρονου από το λόφο του Στρέφη στα Εξάρχεια.

Ο… ράπερ «Μάκο», ο «Αριστείδης» ή ο «Αφρικάνος», όπως είναι  γνωστός στον χώρο των Εξαρχείων, φέρεται να έχει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση αρπαγής 23χρονου από το λόφο του Στρέφη στα Εξάρχεια (14/05). Ο Έλληνας με καταγωγή από τη Σενεγάλη διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται από την Ασφάλεια, ενώ την υπόθεση, χειρίζεται το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, η αρπαγή του 23άχρονου συνδέεται με αγοραπωλησία ναρκωτικών στο λόφο του Στρέφη, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας (14/05). Όπως προέκυψε προανακριτικά, ο 23χρονος Βασίλης Κ. ανέλαβε με την παρότρυνση φίλου του να μεσολαβήσει για την πώληση χασίς από τον Ελληνο-Σενεγαλέζο «Μάκο» σε συμμορία Ρομά από το Ζεφύρι αντί 10.000 ευρώ, σε προγραμματισμένη συνάντηση, στο λόφο του Στρέφη. Ωστόσο κατά τη “συναλλαγή”, τρία άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με full face, πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, άρπαξαν τις 10.000 ευρώ και διέφυγαν. Οι Ρομά απήγαγαν τον 23άχρονο και τον μετέφεραν σε σπίτι στο Ζεφύρι ζητώντας λύτρα 10.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Ακολούθησαν τηλεφωνικές συνομιλίες των απαγωγέων με φιλικά και συγγενικά πρόσωπα του 23χρονου και το βράδυ της ίδιας ημέρας (14/05) συμφώνησαν να λάβουν τα λύτρα και τα εγκαταλείψουν στο parking του σούπερ μάρκετ Carrefour στο Ίλιον για την απελευθέρωση του 23άχρονου.

Ο 23άχρονος αφέθηκε ελεύθερος από τους απαγωγείς στο προκαθορισμένο σημείο του ραντεβού, χωρίς  ωστόσο ο πατέρας του, να παραδώσει τα λύτρα στους απαγωγείς, με του δύο από κοινού να επιβιβάζονται στο αυτοκίνητο του πατέρα, με το οποίο και διέφυγαν.

Οι νεαροί Ρομά και απαγωγείς του 23χρονου συνελήφθησαν (15/05) σε επιχείρηση της Ο.Π.Κ.Ε. στο Ζεφύρι, ωστσόσο αρνήθηκαν την ανάμειξή τους στην απαγωγή, ενώ ισχυρίστηκαν ότι έπεσαν θύματα ληστείας κατά τη διάρκεια αγοραπωλησίας κάνναβης. Ο Ελληνο-Σενεγαλέζος «Μάκο», διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται.