Αναβολή δίκης, λόγω μη εξουσιοδότησης συνηγόρου, από τον “ψευτογιατρό”- Νοσηλεύεται με κορωνοϊό

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έδωσε αναβολή στην εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης του “ψευτογιατρού”, καθώς δηλώθηκε από τον συνήγορό του ότι νοσηλεύεται με στην πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

Για τις 25 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η συνεδρίαση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, για την υπόθεση του αυτοαποκαλούμενου «ψευτογιατρού» Νίκος Κοντοστάθης (Κόντος), με την υπεράσπιση να υποχρεούται να προσκομίσει εξουσιοδότηση για να τον εκπροσωπήσουν στη δίκη. Κατά την ακροαματική διαδικασία, είχε προηγηθεί η γνωστοποίηση εγγράφου από την υπεράσπιση, σύμφωνα με το οποίο ο 48χρονος «ψευτογιατρός» Νίκος Κοντοστάθης (Κόντος), νοσηλεύεται με κορονοιό και πνευμονία και του χορηγείται οξυγόνο, και αποφασίστηκε η ολιγοήμερη διακοπή, ώστε οι συνήγοροι να λάβονυν εξουσιοδότησης εκπροσώπησης.

«Το δικαστήριο πρέπει να λάβει μία δύσκολη απόφαση. Από τη μία έχουμε το δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρίσταται προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και από την άλλη την ανάγκη για δικαίωση των θυμάτων. Η ποινική δικονομία εμπεριέχει σταθμίσεις συμφερόντων και έννομων αγαθών, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όλα τα δικαιώματα πρέπει να μην ασκούνται καταχρηστικά. Στη περίπτωση του covid-19, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι αβέβαιη η διάρκεια της νόσου, μία νοσηλεία μπορεί να κρατήσει και έξι μήνες. Και από την άλλη, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού και ήταν σε θέση να δώσει εξουσιοδότηση, επέλεξε να μην το κάνει. Εμείς, επειδή θέλουμε να ακούγεται και ο κατηγορούμενος, προτείνουμε να γίνει μία ακόμα προσπάθεια από τους δικηγόρους τους να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Να δοθεί μία διακοπή στη δίκη, όχι μέχρι να γίνει καλά, αλλά δύο με τρεις ημέρες, έτσι ώστε οι συνήγοροι υπεράσπισης να εξαντλήσουν κάθε μέσο προκειμένου να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Θεωρούμε ότι αυτό είναι δυνατόν με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων» επεσήμανε στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας της Έδρας.

Αντίδραση εξέφρασε η πολιτική αγωγή, αναφερόμενη σε «βεβήλωση των δικαιωμάτων των θυμάτων», τονίζοντας ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η δίκη μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και χωρίς εξουσιοδότηση.