«Αναβιώνει» στις δικαστικές αίθουσες η τραγωδία με τους τρεις νέους στο Ριζόμυλο

Στο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου “αναβιώνει” το δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς νέους, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου θα παρακαθίσει ο 22άχρονος τότε οδηγός της νταλίκας, που είχε σκορπίσει τον θάνατο, στον 20άχρονο μοναχογιό από τον Ριζόμυλο και δύο αδερφές- 18ετών και 20χρόνων- από το Στεφανοβίκειο, επιβαίνοντες  στο ίδιο αυτοκίνητο, με το οποίο είχε συγκρουστεί πλαγιομετωπικά η νταλίκα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου (36ο χιλιόμετρο), κοντά στο Ριζόμυλο, μετά τα μεσάνυχτα, στις 23 Ιουλίου 2014 (01.35).

Ο οδηγός της νταλίκας, κάτοικος Άργους, κατηγορείται για “ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή”.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «από αμέλεια του (σσ οδηγού της νταλίκα), δηλ. από έλλειψη της προσοχής την οποία όφειλε κατά τις περιστάσεις και μπορούσε να καταβάλει, δεν πρόβλεψε το αξιόποινο αποτέλεσμα της πράξης του και προξένησε τον θάνατο περισσοτέρων άλλων.

Συγκεκριμένα οδηγώντας επί της ανωτέρω οδού με κατεύθυνση προς Βόλο, φορτηγό ΔΧ μετά ρυμουλκούμενου, δεν οδηγούσε με σύνεση, δεν ασκούσε τον έλεγχο και την εποπτεία του οχήματός του, ώστε να μπορεί σε κάθε στιγμή να εκτελέσει τους απαιτούμενους χειρισμούς, είχε φορτώσει καθ’ υπέρβαση έως 20% του επιτρεπομένου το όχημα που οδηγούσε, δεν είχε διαρκώς τεταμένη την προσοχή του στην οδήγηση, κινούνταν με υπερβολική για τις συνθήκες ταχύτητα και δη με 77 χλμ/ώρα (με όριο τα 70 χλμ/ώρα) και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (δηλ. το ρεύμα που χρησιμοποιούν τα οχήματα που κινούνται προς Λάρισα) και όπου έβαινε το κανονικώς κινούμενο ΙΧΕ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Φίλιππος – Παναγιώτης Καπανιάρης του Κωνσταντίνου.

Αποτέλεσμα της συμπεριφοράς αυτής ήταν να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με το ανωτέρω όχημα με σφοδρότητα. Από τη σύγκρουση αυτή, ως μόνης ενεργού αιτίας, υπέστησαν ο οδηγός Φίλιππος – Παναγιώτης Καπανιάρης του Κωνσταντίνου και οι συνεπιβάτιδες αυτού Ιωάννα και Αικατερίνη Κουτσιαρή του Κωνσταντίνου, πολλαπλά βαρέα τραύματα, η τελευταία πρωτίστως στην κεφαλή και άπαντες καθ’ όλο το σώμα τους και επήλθε ο θάνατός τους».

Στη δίκη έχουν κλητευτεί να καταθέσουν έξι μάρτυρες.

_______________

*με πληροφοριες απο e-thessalia.gr