Αναπροσαρμογή στα δεδομένα του .. κορωνοϊού για την σχέδιο αστυνόμευσης της ΕΛ.ΑΣ

Στους δρόμους η Αστυνομία, για πλιάτσικο σε super market και επιδρομές σε σπίτια, λόγω.. κορονοϊού

Νέα δεδομένα για την αστυνόμευση, με αύξηση και ισχυροποίηση περιπολιών τις απογευματινές και κυρίως τις βραδινές ώρες για την πρόληψη-αποτροπή έκνομων ενεργειών και ακραίες ενέργειες περιπτώσεων πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία καθώς και ληστρικές εφόδους σε σπίτια.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη (18/03) και παρουσία του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου. Στο πλαίσιο της σύσκεψης εξ αποστάσεων, επισημάνθηκε προς τους Αξιωματικούς και τους Διοικητές Υπηρεσιών, τα νέα δεδομένα λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία των πολιτών που έχουν επηρεάσει την καθημερινότητά τους, και τις αποφάσεις για αναπροσαρμογή των σχεδίων αστυνόμευσης.

Το βάρος πέφτει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής και τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, καθώς στο κέντρο εντοπίζονται τα πιο σοβαρά προβλήματα που παρά το περιορισμό της κίνησης, όσοι βρίσκονται για όσο χρόνο χρειάζονται να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους στο  δρόμο ή λογω εργασίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με επιτήδειους. Όπως έχει ήδη διαβιβαστεί προς τος ένστολο προσωπικό με σχετική διαταγή, καλούνται να έχουν εμφανή παρουσία και κίνηση στην πόλη με αυξημένη προσοχή περιμετρικά των σούπερ μάρκετ, φαρμακείων, τραπεζικών υποκαταστημάτων και πρατηρίων υγρών καυσίμων σε αποτροπή ληστειών και έκνομων ενεργειών από κακοποιούς και .. πολίτες.

Ενδεικτικό της κατάστασης λόγων των ημερών, η διάρρηξη τα ξημερώματα της Πέμπτης σε φαρμακείο στην περιοχή της Καλλιθέας, με του δράστες να έχουν παραβιάσει την πρόσοψη, με το κίνητρό τους, να μην έχει αποσαφηνιστεί αν στόχος ήταν τα χρήματα από την ταμιακή μηχανή ή αντισηπτικά ή φαρμακευτικά σκευάσματα.

Σε άλλο περιστατικό στη Νέα Σμύρνη, με δεδομένο ότι αρκετοί έχουν ανασύρει τις μάσκες θαλάσσης και σκι για να προστατευτούν! Ο άνδρας με τη μάσκα του σκι που μπήκε στο σούπερ μάρκετ, κρατούσε και όπλο, και αφού ακινητοποίησε τους υπάλληλους, αφαίρεσε τις εισπράξεις από τα ταμεία.