“Ας αναμείνουμε τις Αποφάσεις του ΣτΕ και των Πρωτοδικείων ειδικά για τους ενστόλους”

Σχετικά με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣΤ Τμήματος του ΣτΕ, για 13ο και 14ο μισθό των Δημοσίων Υπαλλήλων, δήλωση του Προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ*

“Η σημερινή αρνητική Απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, έρχεται να επιβεβαιώσει όσους αρχικά αμφισβητούσαν πως άμεσα θα πρέπει οι ένστολοι να προβούν σε αγωγές. Σαφώς και είναι μια αρνητική Απόφαση για τους κλάδους των εργαζομένων που διεκδικούν στις δικαστικές αίθουσες να αποδείξουν πως ο 13ος και 14ος μισθός αποτελούσε εξισορροπητικό οικονομικό μέγεθος λόγω των τεράστιων μισθολογικών μειώσεων που επέφεραν τα μνημόνια.
Από την άλλη όμως, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως η Απόφαση αυτή της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ τους ενστόλους, αλλά υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Εξάλλου αν είχε συμπεριλάβει τους ενστόλους η Ολομέλεια του ΣτΕ, θα είχε συνδικάσει τις υποθέσεις αυτές μαζί.
Είναι ξεκάθαρο πως οι ένστολοι που αποτελούν τον στενό πυρήνα του Κράτους αντιμετωπίζονται ή θα πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά ( σε άλλη απόφαση του ΣτΕ, αυτή η άποψη αποτελεί αιτιολογική βάση ερμηνείας ) .
Ας αναμείνουμε λοιπόν τις Αποφάσεις του ΣτΕ και των Πρωτοδικείων ειδικά για τους ενστόλους. Να γίνει όμως μάθημα για κάποιους κυρίως εκπροσώπους του χώρου μας, να μην κινδυνολογούν και επηρεάζουν με την στάση τους τον κάθε συνάδελφο διατυμπανίζοντας … να τρέξουν γρήγορα να κάνουν αγωγές γιατί μπορεί να μην προλάβουν και στο τέλος δεν θα πάρουν τα δώρα !!! Να κρατήσουμε ώριμη στάση με πλήρη γνώση της κατάστασης και με υπευθυνότητα να αναμείνουμε χωρίς κινδυνολογίες αλλά και χωρίς υπέρμετρη αισιοδοξία, τις όποιες Αποφάσεις από τις δικαστικές μάχες που έχουμε μπροστά μας”.

*Χαρέλας Παναγιώτης