Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό στο σπίτι του Κώστα Λαλιώτη

Στις προγραφές, “για έναν Μάυρο Δεκέμβρη” ο Πυρήνας Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος / Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI-IRF), ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στην οικία του πρωης Υπουγού του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη.

Σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρτήθηκε κείμενο ανάληψης ευθύνης για τον εμπρησμό στην οικία του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη (04/12).

“Τα ξημερώματα της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου προσεγγίσαμε το σπίτι του αρχιερέα της διαφθοράς και πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη και τοποθετήσαμε εμπρηστικούς μηχανισμούς στην είσοδο του και το αμάξι του.

Στο κείμενο οι συντάκτες του, αναφέρουν “οι ευθύνες όσων υπηρετούν στα κέντρα διοίκησης της καπιταλιστικής μηχανής ούτε ξεχνιούνται, ούτε συνταξιοδοτούνται” ενώ καταφέρονται σε βάρος του Κώστα Λαλιώτη, με βαρείς χαρακτηρισμούς.
Σε άλλο σημείο αναφέρονται εκτός από τον τέως Υπουρό, σε “ομοίους του (που) πρέπει να ξυλοκοπούνται, να πυροβολιούνται, να βλέπουν τα σπίτια τους να καίγονται, να ζούνε την μίζερη και άθλια ζωή τους μέσα στον φόβο”.

“Οι φωτιές της αναρχικής εξέγερσης που ανάψανε στο σπίτι ενός ισχυρού πρώην κρατικού αξιωματούχου του καθεστώτος ήταν μια συμβολή στο κάλεσμα για έναν Μαύρο Δεκέμβρη” καταγράφεται στο κείμενο ανάληψης ευθύνης, μεταξύ άλλων, με ειδική αναφορά στους Νίκο Ρωμανό και Παναγιώτη Αργυρού, και την προγραφή, “θα επανέλθουμε σύντομα”.