Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ανυπόγαφο κείμενο ανάληψης ευθύνης με τους συντάκτες του να αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο αναρτήθηκε σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου γαι ηνία εμπρηστική καταδρομικής επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

  “Στις 19/02/2017 ομάδα αναρχικών, κομμουνιστών κι αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με βόμβες μολότωφ και σφυριά ενάντια στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Αφού αναγκάσαμε σε άτακτη φυγή την ισχυρή αστυνομική φρουρά (ΔΙΑΣ, ασφαλίτες, ειδικοί φρουροί) προξενήσαμε υλικές ζημιές σε οχήματα στελεχών του κόμματος, στις τζαμαρίες και στην κεντρική είσοδο των γραφειών, ενώ δεν παραλείψαμε να εκτοξεύσουμε μολότωφ πάνω σε 2 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, που αποχώρησαν φλεγόμενες από το σημείο.

Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε σε μία κρίσιμη πολιτική συγκυρία, παραμονές της σύσκεψης του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη, στο οποίο, όπως αναμενόταν, δρομολογήθηκε ο νέος γύρος ταξικής επίθεσης εναντίον της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Προτού, όμως, επικεντρωθούμε στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ της τελευταίας περιόδου και με δεδομένο πως αυτά είναι πρακτικά αδύνατον να κατανοηθούν σε βάθος, χωρίς την επαρκή γνώση της ιστορικής αναδρομής του συγκεκριμένου κόμματος, κρίνουμε στο σημείο αυτό σκόπιμο, να κάνουμε, ως μορφή εισαγωγής, μια σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα τους” αναφέρουν στο κείμενό τους.

Ενώ παραθέτουν σχετικό “Υ.Γ. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης που πραγματοποιήσαμε απομακρύναμε ηλικιωμένο άντρα που τυχαία εκείνη τη στιγμή βρέθηκε μπροστά από την είσοδο των γραφείων. Αποδεικνύοντας πως για εμάς η αξία της ανθρώπινης ακεραιότητας προέχει των πολιτικών μας επιδιώξεων. Το ίδιο φυσικά δεν έπραξαν κι οι εκπρόσωποι της αριστεράς του κεφαλαίου που εξαπέλυσαν πογκρόμ για τη σύλληψή μας καταφέρνοντας τελικά τη σύλληψη 7 μεταναστών χωρίς χαρτιά τους οποίους μάλιστα απέλασαν”.