Ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου για τη φωτιά συο νησί

Ανακοίνωση- ενημέρωση για τη φωτιά από το Δήμο Άνδρου

Δευτέρα , 20.07.2020
ώρα 17.10
Σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο ανατολικά της Καππαριάς, που καίει χορτολειβαδική και θαμνώδη βλάστηση- Στην περιοχή επιχειρεί και 7μελές πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ, που κατέφθασε με ελικόπτερο- «Σύμμαχοι» οι ασθενείς άνεμοι – Από ξηρά, αέρα και θάλασσα η επιχείρηση κατάσβεσης και προστασίας
(Συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης)
Σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο ανατολικά της Καππαριάς, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα Δευτέρα 20 Ιουλίου, στον οικισμό Καλαμάκι. Οι εστίες καίνε χορτολειβαδική και θαμνώδη βλάστηση. Στην επιχείρηση συνδράμει και 7μελές πεζοπόρο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, που κατέφθασε στο νησί με ελικόπτερο. Στην περιοχή συνεχίζουν και επιχειρούν δυνάμεις από ξηρά και θάλασσα (Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου, εθελοντές ΣΕΔΑ και Λιμενικό Σώμα), καθώς και δυο (2) ελικόπτερα. «Σύμμαχοι» στην προσπάθεια, οι ασθενείς άνεμοι που πνεόυν στην περιοχή. Η Καππαριά δεν διατρέχει μέχρι στιγμής κίνδυνο.
Νωρίτερα, δυο (2) εξοχικές κατοικίες με 3 και 6 άτομα, αντίστοιχα, εκκενώθηκαν προληπτικά στον οικισμό Καλαμάκι από την Αστυνομία, ενώ από θαλάσσης με σκάφος του λιμενικού Σώματος απομακρύνθηκαν δυο (2) λουόμενοι από την παραλία Καλαμακίου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Παρακαλούμε τους κατοίκους των περιοχών να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες και εντολές των φορέων πολιτικής Προστασίας και Σωμάτων διάσωσης.
Για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ