Ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ για "μισθολογικά θέματα" με.. "τροποποιητική".

Την ενόχληση της κυβέρνησης προκάλεσε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ με αναφορά στο ΣτΕ για μισθολογικά θέματα των ενστόλων. Κατόπιν παρέμβασης, η επίμαχη ανακοίνωση αποσύρθηκε, και αντικαταστάθηκε από νεότερη προσδιορίζοντας την προηγουμενη ως “εκ παραδρομής” δημόσια μεταφορά .

Το ΓΕΕΘΑ ήθελε να διαψεύσει δημοσιεύματα των δύο τελευταίων μηνών, με αναφορές στο Γενικό Επιτελείο για νέο μισθολόγιο στις Ε.Δ. ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για περικοπές. anakoinosi_geetha1.jpg

Σε Ανακοινωση τύπου (25/08), με τίτλο “Ενημέρωση περί μισθολογικών θεμάτων”, με τη διευκρίνιση ότι «το ΓΕΕΘΑ δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα σύστασης πρότασης μισθολογίου και ως εκ τούτου ουδέποτε του ανατέθηκε τέτοιο έργο», και τόνιζε επίσης “ότι η θέση του ΓΕΕΘΑ είναι ότι σε κάθε περίτπωση θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ και επιστροφή των μισθών των στελεχών των Ε.Δ. στο επίπεδο του Αυγούστου 2012”.

Κρίθηκε από το αρμόδιο γραφείο, δε θα μπορούσε να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση τύπου για  “μισθολογικά θέματα”, χωρίς να υπάρχει αναφορά στις αποφάσεις του ΣτΕ.

anakoinosi_geetha2.jpgΟι αντιδράσεις που προκάλεσε η συγκεκριμένη αναφορά στην ανακοινωση του ΓΕΕΘΑ σε κυβερνητικό επίπεδο, είχε ως αποτέλεσμα άμεσα, να αποσυρθεί η πρώτη Ανακοινωση τύπου, και στη συνέχεια να αντικατασταθεί με “διευκρινήσεις για την Ανακοίνωση” η οποία αρχικά είχε εκδοθεί. Όπως διευκρίνιζε, “αποτελείται από απόψεις που εκφράστηκαν στο πλαίσιο πρωινής ενημέρωσης και παρουσιάσθηκαν εκ παραδρομής με μορφή ανακοίνωσης Τύπου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport