“Άμεση εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σύνορα με την Αλβανία στα Τελωνεία Κακαβιάς, και Μέρτζανης”

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ιωαννίνων

Άμεση εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σύνορα με την Αλβανία ( Τελωνεία Κακαβιάς, Μέρτζανης)

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων μαζί με τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων και την Ένωση τελωνειακών Υπαλλήλων Ηπείρου Κέρκυρας και Λευκάδας, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη και τον Προϊστάμενο πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Μαυρογιώργο.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης μεταφέραμε τόσο στον κύριο Καχριμάνη όσο και στον κύριο Μαυρογιώργο την έντονη ανησυχία των συναδέλφων μας στα τελωνεία Κακαβιάς και Μέρτζανης εξαιτίας της έλλειψης συγκεκριμένου σχεδίου – εντολών που θα διασφαλίζει την προστασία διερχόμενων πολιτών και εργαζομένων, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σε εφαρμογή κάποιο υγειονομικό πρωτόκολλο όπως συμβαίνει στα αεροδρόμια αλλά και σε αλλά οδικά σημεία εισόδου(τελωνείο Προμαχώνα) .
Ζητήσαμε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους , την συνδρομή τους προκειμένου να υπάρχει η συνεχής παρουσία κλιμακίου ΕΟΔΥ στα σημεία , η εκπόνηση συγκεκριμένου σχεδίου προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός από άσκοπες μετακινήσεις πολιτών και τη διενέργεια τεστ στο προσωπικό, οι οποίοι από την αρχή της πανδημίας είναι εκτεθειμένοι χωρίς μέχρι σήμερα τον προβλεπόμενο υγειονομικό έλεγχό τους.
Τόσο ο κύριος Καχριμάνης όσο και ο κύριος Μαυρογιώργος λαμβάνοντας υπόψη τα ζητήματα που τους επισημάναμε μας διαβεβαίωσαν ότι θα κάνουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, στα πλαίσια των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων τους προκειμένου να βρεθούν λύσεις.