Αλβανία: Στο Νοσοκομείο φρουρουμενος ο συνεργός Αλβανός δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Έστησαν ενέδρα θανάτου στην Αλβανία, στον καταζητούμενο εκτελεστή του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο 32άχρονος Αλεξάντερ-Ένο Μάτα, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Αλβανίας, ενώ ο συνοδός του κατέληξε όταν δέχθηκαν πυρά από αντίπαλη αλβανική συμμορία, σύμφωνα με τα Αλβανικά ΜΜΕ που επικαλούνται πηγές της Αλβανικής Αστυνομίας.

Σε βάρος του Αλβανού Αλεξάντερ-Ένο Μάτα εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, για την ανθρωποκτονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και ένοπλες ληστείες στην Ελλάδα .

Με αταυτοποίητο συνεργό του είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο της Λ.Μεσογείων στους Αμπελόκηπους.

Μετα τη δολοφονία του ποινικολογου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με συνεργό του τον Ιμπραχίμ Μπραχιμάι- δολοφόνησε (14/01) μέσα στις φυλακές τον συγκατηγορούμενό του Αλμπέρ Μπάκο, ο Μάτα- είχαν ληστέψει κοσμηματοπωλείο στου Ζωγράφου και μία τράπεζα στη Μεσσήνη. Σε εκείνη τη ληστεία διέφυγαν με αυτοκίνητο που είχαν κλαπεί από το Ρέθυμνο Κρήτης και εντοπίσθηκε καμένο έξω από χωριό στην Αρκαδία.

Ο Αλεξάντερ-Ένο Μάτα τον Ιούνιο του 2018 στη ληστεία του κοσμηματοπωλείου στου Ζωγράφου, είχε αφήσει σημείωμα προς τους Αστυνομικούς. Με την υπογραφή “Φτερωτός Μαραντόνα” έκανε αναφορά στο παρελθόν του ως ποδοσφαιριστής της Δόξας Μεγαλόπολης, ενώ υποστήριζε ότι ήταν και αυτός θύμα μαζί με τον ποινικολόγο. Παραδέχτηκε τις ληστείες ωστόσο υποστήριζε ότι είχε σχέση με τη δολοφονία.