ΑΛΒΑΝΙΑ- Shijak: Διακίνηση όπλων από την Αλβανία προς τη Συρία μέσω Ελλάδας.

Επιχείρηση κυκλώματος λαθρεμπορίας όπλων και η σύλληψη οκτώ Αλβανών, σε Τίρανα, Δυρράχιο και Shijak της Αλβανίας, ύστερα από πληροφορίες για διακίνηση όπλων από Αλβανία προς Συρία μέσω Ελλάδας, προσδιορίζει ο Αλβανικό ς τύπος.

Δημοσιεύματα στον αλβανικό τύπο, από πηγές της Αλβανικής Αστυνομίας, προσδιορίζουν την Ελλάδα στο δρομολόγιο των όπλων, από Αλβανία με κατάληξη τη Συρία.
Στην επιχείρηση της Αλβανικής Αστυνομίας (14/11) οκτώ μελών του κυκλώματος, ηλικίας 18 έως 44 ετών συνελήφθησαν, ενω καταζητούνται τέσσερα ακόμα άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας, με έναν 52χρονο, να φέρεται οτι τροφοδοτούσε την ομάδα με πυρομαχικά που αφαιρούσε από τις αποθήκες της Αστυνομίας. Κατά την επιχείρηση στο κρυσφήγετο της οργάνωσης, στην πόλη Shijiak κατασχέθηκαν έξι καλάσνικοφ, υποπολυβόλο Scorpion με σιγαστήρα, έξι πιστόλια, πέντε χειροβομβίδες, δύο καραμπίνες και περισσότερες από 12.000 σφαίρες.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της Αστυνομίας των Τιράνων Ardian Cipa οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε διεθνές κύκλωμα λαθρεμπορίας όπλων και διακινούσαν όπλα προς τους ισλαμιστές μαχητές στη Συρία.
Δημοσιεύματα στον αλβανικό Τύπο, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι τα όπλα μέσω Ελλάδας,  κατέληγαν στη Συρία. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι 39χρονος Αλβανός με κεντρικό ρόλο στη δράση της ομάδας,  μεταξύ των συλληφθέντων, έχει καταδικαστεί στην Ελλάδα για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία.  

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport