Αλόννησος: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τη θανάτωση του “Κωστή”

Με μηνύσεις “κατ’ αγνώστου δράστη” για τη θανάτωση της αρσενικής φώκιας «Κωστής», μασκότ της Αλοννήσου, και Εισαγγελική παρέμβαση η έρευνα

Διενέργεια προκαταρκτικής έρευνα ανέθεσε στον Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου η Εισαγγελέας υπηρεσίας, με αφορμή δημοσιεύματα για τη θανάτωση της αρσενικής φώκιας στην Αλόννησο και σε συνέχεια των μηνύσεων κατ’ αγνώστου που κατέθεσαν ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και ο Οργανισμός προστασίας Μεσογειακής φώκιας MOm – Monachus monachus.

Μέσω της προκαταρκτικής ζητείται από τη Λιμενική Αρχή του νησιού να εντοπιστεί ο άγνωστος δράστης, για τη θανάτωση ζώου υπό προστασία με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος. Επίσης ζητείται να ληφθούν καταθέσεις λουόμενων αν παρατήρησαν ύποπτη κίνηση καθως να διερευνηθεί κατά πόσο επιτρέπεται η αλιεία με ψαροντούφεκο σε προστατευόμενο χώρο, όπως το Εθνικό θαλάσσιο πάρκο Β. Σποράδων.

Το θηλαστικό βρέθηκε εκβρασμένο σε βραχώδη ακτή της Νήσου Περιστέρα, απέναντι από την Αλόννησο, ενώ έφερε διαμπερές τραύμα από καμάκι ψαροντούφεκου (δελφινιέρα).

H MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας προσφέρει χρηματική αμοιβή ύψους €18.000 σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των υπευθύνων για τη θανάτωση της φώκιας «Κωστής». Το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε για αυτόν τον σκοπό μετά την ευγενική προσφορά του Ιδρύματος THALASSA (€10.000), των Αττικών Εκδόσεων και της περιοδικής έκδοσης The TOC (€5000), αλλά και υποστηρικτών της MOm (€3000).

Οι πολίτες που διαθέτουν πληροφορίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την αποκάλυψη της ταυτότητας του/των δράστη/δραστών μπορούν να επικοινωνήσουν και με τα γραφεία της MOm στο τηλ. 2105222888 ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας (εδώ)