“Άλλη μία φορά στο στόχαστρο ο Αστυνομικός του πεζοδρομίου!”

Με αφορμή τη σύλληψη της 90άχρονης Ποντιας στη Θεσσαλονίκη, ύστερα απο καταγγελία γιατί πωλούσε “τερλίκια”, κείμενο γνώμης Αστυνομικού.

Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες για τους αστυνομικούς που συνέλαβαν μια 90χρονη για παρεμποριο. Άδικα βέβαια γιατί είναι οι τελευταίοι που φταίνε.
Εφαρμόζουν νόμους που θέσπισε μία Βουλή που εξελέγει από τον ελληνικό λαό.
Ακολουθούν διαταγές των ανωτέρων τους που με μανία θέλουν να βγάλουν απόδοση.
Πολύ πιθανόν συνέλαβαν την συγκεκριμένη μετά από καταγγελία κάποιου “καλοθελητη”, ο οποίος πολύ πιθανόν να περίμενε καρτερικά με το κινητό στο χέρι να φωτογραφίσει τους αστυνομικούς αν δεν συνελάμβαναν τον “επικίνδυνο” εγκληματία.
Ο Αστυνομικός που δουλεύει 24ωρες το 24ωρο είναι ο τελευταίος που φταίει. Τρανταχτό παράδειγμα η αναπροσαρμογή του Π.Κ. και του Κ.Π.Δ. που γίνεται χωρίς κάποιος να ρωτήσει αυτούς τους Αστυνομικούς για την άποψη τους. Αν θέλετε να βρείτε υπαίτιους μπορείτε να κοιτάξετε στους καθρέφτες σας. Αν θεωρείτε κάποιον νόμο λάθος δεν θα αλλάξει κατηγορώντας αυτούς που τους εφαρμόζουν, την κριτική σας κρατήστε την γι’ αυτούς που τους θεσπίζουν.
Συγχαρητήρια στους συναδέλφους που παρά τον πόλεμο που δέχονται καθημερινά μένουν προσηλωμένοι στο καθήκον τους και χωρίς να πτοουνται συνεχίζουν να αγωνίζονται.

Κοκονάς Αριστείδης
Αντιπρόσωπος της ΕΑΥΝΘ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΕΚΑ