Αλλαγή του χρόνου στα Κέντρα Επιχειρήσεων Άμεσης Δράσης, Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ

Η αλλαγή του χρόνου βρίσκει τις γυναίκες και τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ στα Κέντρα Επιχειρήσεων και τα πληρώματα στους δρόμους σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Η πρώτες κλήσεις στα αρχεία συμβάντων για  το νέο έτους που δέχθηκαν η Άμεση Δράση, η Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα πρώτα λεπτά του 2018.

Στην Αθήνα η πρώτη κλήση για την ΕΛ.ΑΣ, παρουσία της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του Σώματος, ηταν (01/01-00.13) από κάτοικο της Καλλιθέας για στάθμευση προ εισόδου του ιδιωτικού του γκαράζ.

Για την Πυροσβεστική το πρώτο συμβάν του έτους ήταν αναγγελία πυρκαγιάς σε ακατοίκητο στη συμβολή των οδών Αγίας Όλγας και Εθνικής Αντιστάσεως στη Νέα Ιωνία.

Ενώ για το ΕΚΑΒ η έναρξη συμβάντων για το νεο έτος (01/01-00.01) ηταν για συνδρομή σε σοβαρό τροχαίο που συνέβη στη Νέα Σμύρνη, με το οδηγό να μεταφέρεται τραυματίας στον “Ευαγγελισμό”.

Την ίδια στιγμή (01/01-00.01) το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης δέχτηκε την πρώτη κλήση του έτους για ενεργοποίηση συναγερμού σε κατάστημα ενδυμάτων, στην οδό Μπουμπουλίνας 17, στο Κορδελιό.

Η πρώτη κλήση που δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης (01/01-00.10) ήταν αναγγελία φωτιάς σε ξηρά χόρτα στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Στο συμβάν μετέβησαν δύο οχήματα με έξι Πυροσβέστες, ωστόσο σχεδόν πέντε λεπτά αργότερα  υπήρξε ακύρωση του συμβάντος  με την κατάσβεση της φωτιάς, προ αφίξεων .

Ενώ για το ΕΚΑΒ της Θεσσαλονίκης η πρώτη κλήση για το 2018 (01/01-00.02)  είναι για συνδρομή σε αιφνιδίως παθών, καθώς άτομο είχε λιποθυμικό επεισόδιο, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος.

Να είναι το 2018, χρονιά με υγεία ασφάλεια και ηρεμία!