Αλεξανδρούπολη: Εξαρθρώθηκε δουλεμπορικό δίκτυο- Συνελήφθη Ε/Φ αποσπασμένος στον Έβρο

Με βαρύ κατηγορητήριο συνελήφθη Ειδικός Φρουρός, σε Αστυνομική επιχείρηση Αστυνομικών Υπηρεσιών κατά την εξάρθρωση δουλεμπορικού δικτύου διακίνησης λαθρομεταναστών.

image

Έντεκα άτομα- διακινητές- κι ένας Ειδικός Φρουρός, συνελήφθησαν (12/07) στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο επιχείρησης της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, της Υπηρεσίας Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης και με την συνεργασία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, κατά τη μεταφορά 10 λαθρομεταναστών, στην Ελλάδα.
Όπως διακριβωθηκε, κατά την Αστυνομική επιχείρηση ο Ειδικός Φρουρός, δρούσε ως προπομπός στο δουλεμπορικό δίκτυο. Ο ίδιος, υπηρετούσε σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθηνας, και τους τελευταίους μηνες ειχε αποσπαστεί στο ΤΣΦ Φερών Έβρου ως χειριστής σκύλου, σε ενισχυτική στις τοπικές Αστυνομικές Υπηρεσίες στη διαχείρηση του μεταναστευτικού.
Σύμφωνα με το έως τώρα προανακριτικό υλικό, πρόκειται για μέλη ομάδων τα οποία από κοινού συμμετείχαν με διακριτούς ρόλους σε εγκληματική οργάνωση μεταφοράς λαθρομεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία μέσω του Έβρου με προορισμό την Αθήνα και την Ευρώπη.
Οι συλληφθέντες- ενεργούσαν σε ρολο διακινητών από Τουρκία, και ήταν σε επικοινωνία το “σύνδεσμο” στην Ελλάδα για το σημείο “παράδοσης” των λαθρομεταναστών και προσφύγων.
Δύο από τους συλληφθέντες είχαν στο παρελθόν απασχολήσει για δουλεμπορική μεταφορά, ενώ ένα ακόμα άτομο είχε εμπλοκή σε ληστεία S/M στην περιοχή του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης.
Οι συλληφθέντες μετήχθησαν (13/07-00.15) στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένεται με τη δικογραφία σε βάρος τους να παραπεμφθουν στο Εισαγγελέα.
Για την υπόθεση αναμένονται με την ολοκλήρωση της επιχείρησης επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.