Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν δυο Τούρκοι Στρατιωτικοί- Άμεσα ζήτησα πολιτικό άσυλο

Δυο Τούρκοι Στρατιωτικοί, παραδόθηκαν στις Ελληνικές Αρχές και τέθηκαν άμεσα με αίτημά τους, σε διαδικασία ασύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο Τούρκοι Στρατιωτικοί του Ναυτικού, εισήλθαν παράνομα στην χώρα (20/02) από τον Έβρο και παραδόθηκαν στους Αστυνομικούς στην Ορεστιάδα. Οι δυο Τούρκοι Αξιωματούχοι, φέρονται σύμφωνα με την κυβέρνηση Ερντογάν να μετείχαν στην ομάδα  Στρατιωτικών οι οποίοι οργάνωσαν το αποτυχημένο πραξικόπημα σε εκτέλεση σχεδίου δολοφονίας του Ερντογάν. Μετά την έκβαση των γεγονότων ωστόσο αυτομόλησαν υπό τον κίνδυνο απειλής της ζωής τους, κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη τον περασμένο Ιούλιο στην Τουρκία και πριν από μερικά εικοσιτετράωρα παραδόθηκαν στις ελληνικές Αρχές.

Την περασμένη Δευτέρα (20/02) μέσω συνηγόρου κατέθεσαν αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκαν άμεσα στο κΕΠΥ Έβρου όπου και δακτυλοσκοπλήθηκαν ενώ καταχωρήθηκαν τα στοιχεία τους στο EuroDac

Οι συλληφθέντες φέρονται ως πρώην στελέχη του Τουρκικού Στρατού την επονομαζόμενη «διμοιρία του θανάτου» στην οποία σύμφωνα με το καθεστώς Ερντογάν μετείχαν συνολικά 47 Στρατιωτικοί. Οι 45 είχαν συλληφθεί στην Τουρκία και παραπεμφθεί σε δίκη, ενώ οι άλλοι δύο διέφευγαν. Τα ονόματα όλων των Τούρκων Στατιστικών είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από τις Τουρκικές Αρχές.