Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη με ένταλμα, πρώην Αρχιμανδρίτης

Συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, κατόπιν εντάλματος το οποίο εξέδωσε ο Εισαγγελέας Ξάνθης, πρώην Αρχιμανδρίτης, για παραβίαση περιοριστικών όρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη στην Ν. Χιλή, και κρατείται στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης όπου αναμένεται να μεταχθεί στον Εισαγγελέα για να απολογηθεί ο πρωην Αρχιμανδρίτης, Ι. Καρασακαλίδης.

Συμφωνα με την απόφαση το ένταλμα εκδόθηκε, για μη καταβολή εγγύησης #€50.000 των εξαγοράσιμων ποινών που του ειχαν επιβληθεί.

Ο πρώην Αρχιμαδρίτης είχε κριθεί ένοχος, τον περασμένο Ιούλιο, χωρίς ελαφρυντικά και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών χωρίς αναστολή, εξαγοράσιμη, και επιπλέον με διετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων καθώς και με διετή απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Έδρας, ο πρώην Αρχιμαδρίτης Ι.Καρασακαλίδης, της τοπικής Μητρόπολης ειχε παραπεμφθεί για τη συγγραφή, αναπαραγωγή, διανομή και αποστολή υβριστικών και συκοφαντικών εντύπων εναντίον του Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμου, του Πρωτοσυγκέλλου π. Ειρηναίου και άλλων ιερέων και συνεργατών της Ιερας Μητρόπολης.

_________

*e-evros.gr