Αλεξανδρούπολη: Απόφαση 26μήνες χωρίς ελαφρυντικό για τον Φεριώτη κτηνοτρόφο- Αθώος για τις διατάξεις του Αντιρατσιστικού

Αθωώθηκε από την κατηγορία της ρατσιστικής βίας ωστόσο καταδικάστηκε για τις υπόλοιπες κατηγορίες

Φυλάκιση 26 μηνών με 3ετη αναστολή , χωρίς κανένα ελαφρυντικό, άκουσε στο  Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αλεξανδρούπολης σε μια ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε 5ωρες, ο 32άχρονος κτηνοτρόφος από τις Φέρρες Έβρου, για την συμπλοκή με τους Τούρκους λαθρομετανάστες οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στην χώρα .

Το Δικαστήριο αποφάνθηκε την αθώωσή του 32άχρονου κτηνοτρόφου από τις επιβαρυντικές διατάξεις του αντιρατσιστικού Νόμου, ωστόσο του επιβλήθηκε ποινή για τις υπόλοιπες κατηγορίες – παράνομη βία, παράνομη απειλή (σ.οπλοφορίασ. ο κάτοχος της καραμπίνα διέθετε νόμιμη άδεια οπλοφορίας και άδεια κυνηγίου ) κατά συρροή, για κάθε έναν από τους λαθρομετανάστες τους οποίους ακινητοποίησε μέσα στο χωράφι του .

Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ο Αντιδήμαρχος Φερών Δημητρης Κολγιωνης με την ιδιότητά του ως Συνοριακός Φύλακας , ο Αντιδημαρχος Αλεξανδρούπολης Ηλίας  Δαστερίδης, οι πρόεδροι συλλόγων των αγροτών Κώστας Αλεξανδρής του Αινήσιου Δέλτα Πάρις Παπαδάκης, του κτηνοτροφικού Κώστας Δουνάκης ενώ παραβρέθηκαν και άλλοι σύλλογοι κυνηγών Έβρου με εκπροσώπηση απο τον αντιπρόεδρο Νικο Λαμπρίδη, ο βουλευτής της Ν.Δ. Σταύρος Κελέτσης, ο πρώην Δήμαρχος Eυάγγελος Λαμπάκης, εκπρόσωποι του ΑΚΚΕΛ του αγροτικού κόμματος, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες κ.α. Ο συνήγορος του κτηνοτρόφου υπέβαλε έφεση επι της απόφασης και η υπόθεση θα απασχολήσει το Εφετείο Θράκης .

Το Δικαστήριο επέβαλλε επισης ποινη φυλάκισης 14 μηνών , ξεχωριστά στον καθ ένα απο τους δύο Τούρκους και τέσσερις μήνες στις τρείς Τουρκάλες, για την παράνομη είσοδο στην χώρα ως λαθρομετανάστες, στους οποίους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και στην ίδια ποινη για τις άνδρες περιλαμβάνεται η πρόκληση σωματικών βλαβών κατά την επίθεση στον κτηνοτρόφο.

Ωστόσο ο 32άχρονος Φεριώτης θα μείνει σε “αναστολή” για ένα εξάμηνο καθως τα πλήγματα των δυο λαθρομεταναστών του προκάλεσαν ρήξη τένοντος ενώ ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σύμφωνα με την αποτύπωση της μαγνητικής.

“Δεν μπορεί τον Μάρτιο ναμαστε ήρωες και τώρα ναμαστε …εγκληματίες”, σχολίαζαν Ακρίτες

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση σε συντοπίτες του κτηνοτρόφου, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί απο νωρίς στο Δικαστικό μέγαρο Αλεξανδρούπολης, για συμπαράσταση .

Ο έλληνας δικηγόρος των Τούρκων, μετά την απόφαση του δικαστηρίου ερωτήθηκε και δήλωσε “Τα πραγματικά περιστατικά αποδείχθηκαν. Κατέληξαν και οι δυο πλευρές ότι πρόκειται για ένα ατυχές συμβάν, στο οποίο καθοδηγήθηκε ο κτηνοτρόφος από το εθνικό του φρόνημα να προστατεύσει την πατρίδα. Αλλά οι εντολείς μου δεν αποτελούσαν μια εθνική απειλή, έναν κίνδυνο. Είναι ευγνώμονες για την απόφαση που εξέδωσε σήμερα το δικαστήριο, καθώς τύχανε δίκαιης δίκης.

Τους επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων μηνών αναγνωρισμένων των ελαφρυντικών για την πρώτη πράξη της παράνομης εισόδου, για την δεύτερη πράξη της βαριάς σωματικής βλάβης για την οποία οι πέντε, αθωώθηκαν οι τρεις (σ.σ. γυναίκες) και επιβλήθηκε στους άλλους δύο (σ.σ τους άνδρες κατηγρούμενους ) συνολική ποινή 14 μηνών”.