Αλεξάνδρεια, Ημαθίας: “Μια ” Μόρια” στη βόρεια Ελλάδα, αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα”

Με αφορμή την αιματηρή συμπλοκή λαθρομεταναστών στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών στην Αλεξάνδρειας Ημαθίας, σχόλιο Συνοριακού.

“Ένα από τα camp προσφύγων που χρίζουν ιδιαίτερη προσοχή. Το επισκέφθηκαμε ως ΠΟΣΥΦΥ αρκετές φορές. Σήμερα ο συνωστισμός προσφύγων έχει οδηγήσει σε εσωτερικές αντιπαλότητες και βίαιες διενέξεις. Πριν λίγες μέρες η τοπική Ένωση των Συνοριακών – Αστυνομικών Ημαθίας μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΥΦΥ ενημέρωσαν για την κατάσταση του camp και τους κινδύνους που έρχονται τον Γενικό Κεντρικής Μακεδονίας υποστράτηγο κ. Ζησιμοπούλο.

Δεν περάσανε πολλές ημέρες που η κατάσταση αποτυπωνεται όπως ακριβώς έχει περιγραφεί στην Ηγεσία από τους συνδικαλιστές. Και ο κίνδυνος για μια νέα ” Μόρια” στη βόρεια Ελλάδα είναι πλέον υπαρκτός αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Συνεχή παρουσία διμοιρίας και ενίσχυση με αστυνομική δύναμη. Είναι βέβαιο πως η κατάσταση οδεύει σε δύσκολες συνθήκες με κίνδυνο ανθρώπινες ζωές” σχολιάζει ο Γιάννης Τοτονίδης της Ένωσης Καστοριάς μελος ΠΟΣΥΦΥ.

Αφορμή η αιματηρή συμπλοκή στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών της Αλεξάνδρειας

Ο 25άχρονος Κούρδος τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Βέροιας, ύστερα από την αιματηρή συμπλοκή το βράδυ του Σαββάτου (26/05) στο camp Λαθρομεταναστών στο πρώην στρατόπεδο 722 ΤΜΧ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
Σύμφωνα με το alexandreia-gidas.gr είναι η δεύτερη φορά που σημειώνεται αιματηρό επεισόδιο μεταξύ Αράβων – Ιρακινών και Ιρακινών – Κούρδων στο κέντρο Κράτησης της περιοχής.