“Ακίνητα τα περιπολικά της Αμεσης Δράσης και ανά περιοχή μόνο περιπολικά Τμημάτων και η Αστυνομία στο διαφημιστικό σποτάκι, απούσα”

Για απαξίωση της Άμεσης Δράσης, της ιστορικότητα Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρεται ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΥΑ*

“Έχω αναφερθεί και παλιότερα στο ποια είναι η αποστολή της άμεσης δράσης. Ρωτώ τους αρμόδιους. Κύριοι εσείς γνωρίζετε ποια είναι η αποστολή της άμεσης δράσης; Θα σας πω εγώ ποια είναι λοιπόν. Είναι να προλαμβάνει να καταπολεμά και να καταστέλλει το έγκλημα. Να κινείται συνεχώς περιπολώντας και όπου διαπιστώνει έκνομη ενέργεια να επεμβαίνει και να επιλαμβάνεται. Να λαμβάνει σήμα από το κέντρο της άμεσης δράσης και να φτάνει στο συντομότερο δυνατόν χρονικό διάστημα στο σημείο τέλεσης του εγκλήματος.

Η ιστορική αυτή υπηρεσία από ότι διαπιστώνουμε πάλι αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μας -και όλος ο κόσμος- απαξιώνεται ενώ έχει αποδείξει άπειρες φορές την αξία της. Δε μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει… Όταν βλέπουμε ότι κάτι δουλεύει και προσφέρει αντί να το βοηθήσουμε να γίνει καλύτερο του δίνουμε μία να πάει στον πάτο;

Ένας μεγάλος αριθμός περιπολικών της Άμεσης Δράσης είναι τον τελευταίο καιρό ακίνητα σε κεντρικούς δρόμους μήπως περάσει κανείς χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα. Αυτό γίνεται σε όλη την Αττική. Ακίνητα τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης και στους τομείς μόνο περιπολικά Τμημάτων.. Τώρα τελευταία κι αυτά είναι ακίνητα σε διάφορους στόχους. Πάλι τα ίδια. Πάλι τα περιπολικά της Α.Δ. για όλες τις δουλειές. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι οι οποίοι συμβουλεύουν τους αρμόδιους και προχωρούν σε τέτοιες αψυχολόγητες κινήσεις; Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, βλέπουμε ότι η αστυνομία γενικότερα σε διαφημιστικό σποτάκι που προβλήθηκε είναι απούσα. Σαν να μην προσφέρουν τίποτα οι αστυνομικοί για την καταπολέμηση της πανδημίας, ενώ έχουν κοπεί οι άδειες και ενώ είμαστε οι πρώτοι που εκτιθέμεθα στον covid 19. Τέλος πάντων δεν θα βάλουμε ποτέ μυαλό σ αυτή τη χώρα;”, αναφέρει σε τοποθέτησή του, ο Αντιπροέδρου της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας, Χρήστου Μπαλάσκα.