Αίτηση αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει το επόμενο δεκαήμερο ο νομικός συμπαραστάτης του Απόστολου Λύτρα 

Αίτηση αποφυλάκισης πρόκειται να κατατεθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών οπως ο νόμος προβλέπει,  το επόμενο δεκαήμερο, ο νομικός συμπαραστάτης του Απόστολου Λύτρα

Ο 52χρονος ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, εχει τεθεί σε προφυλάκιση στις φυλακές Κορυδαλλού, με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Η αίτηση πρόκειται να κατατεθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο θα κρίνει με βούλευμά του, την ποινική μεταχείριση του υποδικου ποινικολόγου.

Αίτηση διαζυγίου από την σύζυγο του Λύτρα

Από την πλευρά της, η σύζυγός του ποινικολόγου, δικηγόρος  Σοφία Πολυζωγοπούλου, προχωρά σε αίτηση έκδοσης διαζυγίου ενώ έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για την αποκλειστική επιμέλεια της ανήλικης κόρης της.

Ο κατηγορούμενος ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας προφυλακίστηκε για την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, έχει ομολογήσει ότι τη χτύπησε το βράδυ του Σαββάτου (15-16/06) μέσα στο αυτοκίνητό τους ενώ επέστρεφαν στο σπίτι τους, από βραδυνή έξοδο.

Ο ποινικολόγος κρατείται σε κελί της ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, με ακόμη δύο κρατούμενους, για υπόθεση ναρκωτικών και για απάτες. Είναι πλέον υποχρεωμένος να ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα του σωφρονιστικού καταστήματος έχοντας τη δυνατότητα να δέχεται επισκεπτήριο από τους στενούς συγγενείς και να επικοινωνεί με τον δικηγόρο του.

Στο πρώτο του επισκεπτήριο (21/06) στις φυλακές Κορυδαλλού ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, επισκέφτηκαν η πρώην σύζυγός του και η μεγαλυτερη κορη τους. Ο κρατούμενος ενημερώθηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για δύο πειθαρχικες ποινές που του επιβλήθηκαν για δηλώσεις του προ 6μηνου, σχετικά με την υπόθεση του 16χρόνου Ρομά στην Θεσσαλονίκη και την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού

«Η οικογένεια του 16 χρόνου Κωστα Φραγκούλη που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού ανέθεσε στο δικηγορικό μας Γραφείο την εκπροσώπηση τους και την υποστήριξη της κατηγορίας. Δεν έχουμε λάβει ακόμα αντίγραφα της δικογραφίας, αλλά σύμφωνα με αυτά που έχουμε πληροφορηθεί είναι βέβαιο ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος».

Ανάλογου ύφους ηταν η δήλωση του Απόστολου Λύτρα ως συνήγορος της μητέρας της 12χρονης απο τον Κολωνό,  για τις οποίες προκάλεσαν σε βάρος του την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.

Με δύο αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, έχουν επιβληθεί ξεχωριστά για κάθε υπόθεση, επίπληξη και χρηματική ποινή. Οι χρηματικές ποινές είναι με ποσά τα οποία κυμαίνονται από €3.000 έως €5.000 κατά περίπτωση.

Επίσης,  απο έλεγχο διαπιστώθηκε οτι ο Απόστολος Λύτρας δεν έχει πληρώσει ως όφειλε την συνδρομή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με συνέπεια να μην είναι ενήμερη η δικηγορική ταυτότητά του και να μη μπορεί να διοριστεί δικαστικός αντιπρόσωπος, ενω διατηρούσε τη δικηγορική ταυτότητα.