Αίγιο: Νεκρό βρέφος σε κάδο απορριμάτων- Σε καθεστώς φρούρησης η λεχώνα- μητέρα

Νεκρό στο κάδο απορριμάτων εντοπίσθηκε βρέφος, με γυναίκα να έχει τεθεί σε καθεστώς φρούρησης στο Νοσοκομείο.

Με ανώνυμη καταγγελία, οι Αστυνομικοί ενημερώθηκαν για το πτώμα βρέφους σε κάδο απορρημάτων, σε δημόσιο χώρο στην περιοχή του Αιγίου (18/04-09.46) Συμφωνα με πληροφρίες του NantiaREport.gr από Αστυνομικές πηγές, ως μητέρα του νεογέννητου, εξετάζεται γυναίκα ηλικίας 30ετών, η οποία νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (17/04), μετέβη μόνη της στο Νοσοκομείο του Ριο, με αιμορραγία. Η γυναίκα φέρεται να γέννησε και στη συνέχεια να απέρριψε το νεογέννητο σε κάδο σκουπιδιών. Το βρέφος εντοπίσθηκε νεκρό παρά την άμεση ανταπόκριση της ΕΛΑΣ

Η λεχώνα παρέμεινε σε νοσηλεία στο Νοσοκομείο του Ριο. Οι Αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τη μητέρα του βρέφους, καθώς ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας με την 30άχρονη να έχει τεθεί σε καθεστώς φρούρησης ενώ νοσηλεύεται.

Για τα ακριβή αίτια θανάτου του βρέφους αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση, προκειμένου να αποφανθεί αν το νεογνό γεννήθηκε εν ζωή και κατέληξε κατά την παραμονή του στον κάδο, ή γεννήθηκε νεκρό και η μητέρα επέλεξε να το εγκαταλείψει στα απορρίματα.

Προανάκριση διενεργεί το ΤΑ Αιγιάλειας.