Αίγινα: Τροχαίο με σχολικό λεωφορείο, “λύθηκε” το χειρόφρενο- Στο χειρουργείο μία από τις τραυματισμένες μαθήτριες

Τρεις ανήλικες τραυματίστηκαν σε τροχαίο στην Αίγινα όταν λύθηκε το χειρόφρενο εκδρομικού λεωφορείου ενώ λεωφορείου του ΚΤΕΛ σε σχολική εκδρομή, αποβίβαζε μαθητές

Μαθητές του 5ου Γυμνασίου Χαλανδρίου επιστρέφει στην Αθήνα, από τη μονήμερη εκδρομή στην Αίγινα, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου.

Το λευκό εκδρομικό λεωφορείο που μετέφερε στάθμευσε δεξιά από το μπλε λεωφορείο, που μετέφερε Ρουμάνους προσκυνητές σε στάθμευση -όπως αναφέρουν πληροφορίες- ήδη 45 με 50 λεπτά, και ο οδηγός, ξεκίνησε τη διαδικασία αποβίβασης των μαθητών. Υπό συνθήκες που ερευνά η Τροχαία, το χειρόφρενο του πούλμαν “λύθηκε” και ολίσθησε από την πλευρά που ήταν σε εξέλιξη η αποβίβαση των μαθητών, με συνέπεια τρεις ανήλικες να εγκλωβιστούν ανάμεσα σε οχήματα, και το λεωφορείο χωρίς έλεγχο, προσέκρουσε σε δέντρο το οποίο εκριζώθηκε.

Οι τραυματίες μαθήτριες εκ των οποίων μία 14χρονη πιο σοβαρά, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του Νησιού για τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο αποφασίστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο “Παίδων- Αγία Σοφία” της Αθήνας.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στην Αίγινα, Σωκράτης Δούκας η σοβαρά τραυματισμένη μαθήτρια έχει κακώσεις στον θώρακα και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ενώ και οι τρεις είναι εκτός κινδύνου.