Αίγινα: Η ηθοποιός Μαρία Μπονίκου το θύμα δολοφονίας με δράστη το γιο της

Ηθοποιός που πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του ’70 είναι το θύμα δολοφονίας με δράστη το γιο της, μεσα στη μονοκατοικία που ζούσαν στην περιοχή Πολλές Ελιές στην Αίγινα

Η Μαρια Μπονίκου εντοπίστηκε νεκρή απο γειτόνισσά της και ενημέρωσε τις Αρχές, οταν μπηκε στη μονοκατοικία και τη ηταν πεσμένη στο δάπεδο σε «λίμνη» αίματος. Η 73χρονη φορούσε κάποια από τα ρούχα της και έφερε πολλαπλά πλήγματα από αιχμηρό αντικείμενο- πιθανόν μαχαίρι- στον κορμό της, ενώ το κεφάλι της ηταν καλυμμένο με σακούλα.

Το 2020 σε ηλικία 73ετων είχε φύγει από τη ζωή ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Μάνος Βενιέρης σύζυγος της  Μαρίας Μπονίκου, μς τον οποίο ειχαν αποκτήσει το γιο τους Σ.Β.

Κατά την είσοδο των Αστυνομικών στη μονοκατοικία, εντοπίσθηκε στο χώρο ο Σ.Β, γιος της ηλικιωμένης, ο οποίος κρατείται στην Ασφάλεια Πειραιά ως ύποπτος για τη δολοφονία της.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας μέσω ανάρτησής του ανήγγειλε συγκλονισμένος από το θάνατο της ηθοποιού, «Συγκλονισμένος έμαθα μόλις για την δολοφονία της φίλης μου ηθοποιού Μαρίας Μπονικου…. Ένα γλυκό κορίτσι που ξεκίνησε στην δύση του Ελληνικού κινηματογράφου.. Μια υπέροχη φωνή στην ελληνική μεταγλώττιση όπου μαζί με τον αγαπημένο της σύζυγο Μάνο Βενιερη συνεργαστήκαμε 30 χρόνια.. Μια λάτρις της Αρχαίας Ελλάδας. Μαρία μου» καταλήγει στην ανάρτησή του.