Αιγιάλεια: Τα αποτελέσματα από το αλκοτέστ για το 28άχρονο οδηγό του BMW

Ολοκληρώθηκαν και διαβιβάστηκαν στην Τροχαία που χειρίζεται την υπόθεση τα αποτελέσματα από τα δείγματα που ελήφθησαν από τον 28άχρονο οδηγό του BMW

Θετικό με ένδειξη στο 1,71 σύμφωνα με πληροφορίες ήταν το δείγμα του αλκοτεστ για τον 28άχρονο οδηγό του  οχήματος, ο οποίος παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε στο χώρο του δυστυχήματος, τη γιαγιά και το εγγονάκι της, στις Καμάρες Αιγίου.

Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ τα όρια αλκοτεστ για τον οδηγό ο οποίος κρίνεται οτι οδηγεί υπό την επήρεια μέθης, είναι από 0.50 έως 0.80 σε πρώτο βαθμό παράβασης, από 0.80 έως 1.10 η παράβαση αυξάνει επιβολή κυρώσεων και από 1.10 και περισσότερο κρίνεται ανίκανος να οδηγεί και μεταξύ άλλων επιβάλλεται η αφαίρεση στοιχείων οδήγησης και ακινητοποίηση οχήματος με επιβολή υψηλού προστίμου.

“Πληροφορήθηκα ότι έχει διαρρεύσει η τιμή του 1,71 (ποσοστό αλκοόλ στο αίμα). Καταρρέει ως εκ τούτου όλη η παραφιλολογία περί ακραίας μέθης, αφού το όριο είναι 1,10. Υπάρχει μία ασήμαντη παραπάνω ποσότητα. Υπάρχει οινόπνευμα στο αίμα, αλλά είναι σύνηθες κάτι τέτοιο για τα νέα παιδιά. Αν θεωρούμε κάποιον μεθυσμένο με 1,71 θα πρέπει τα τρία τέταρτα των παιδιών, ειδικά στην περιφέρεια, να μην κυκλοφορούν στο δρόμο”, ανέφερε σε δήλωσή του, ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, παρέχοντας υπερασπιστικό ισχυρισμό στον πελάτη του και υπαίτιο για δύο θανάτους στο θανατηφόρο τροχαίο με εγκατάλειψη που προκάλεσε, όταν πληροφορήθηκε τα ανεπίσημα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος.

Παρά τους υπερασπιστικούς ισχυρισμιούς των συνηγόρων του να πείσουν ότι η πρόθεσή του ήταν να ενεργήσει αυτοχειρία, όταν εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος, το πόρισμα του αλκοτεστ είναι επιβαρυντικό.

Ο οδηγός αρχικά αποχώρησε από το σημείο του δυσυχήματος, ωστόσο εντοπίσθηκε σε θαλάσσια περιοχή κάτω από το σπίτι της οικογένεια του, αφού στάθμευσε το οχημα του έπεσε στη θάλασσα, σε σημείο που η οικογένειά του, έδενε πλωτό μέσο που έχει στην ιδιοκτησία της.

Οι συνήγοροι του 28άχρονου, έχουν δηλώσει πρόθεση να προβούν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Όπως δημοσιοποίησε η πλευρά του 28άχρονου, το Πολεμικό Ναυτικό διέκοψε την θητεία του 28άχρονου, για διάστημα 6 μηνών, ενώ αναφέρουν ότι νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική.