Αιγάλεω: Νεκρή στο διαμέρισμα της, 22άχρονη φοιτήτρια από τον Πύργο

Νεκρή στο μικρό διαμέρισμα που ενοικίαζε στο Αιγάλεω, εντόπισαν την 22άχρονη φοιτήτρια κόρη τους, οι γονείς της που την αναζητούσαν.

Η φοιτήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας, με καταγωγή από τον Πύργο, εντοπισθηκε νεκρή (23/03) το βράδυ του Σαββάτου, μέσα στο διαμέρισμά της στο Αιγάλεω, από τους γονείς της, οι οποίοι ανησύχισαν καθώς είχε να επικοινωνήσει με την οικογένειά της τρεις ημέρες. Αρχικά, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την σπιτονοικοκυρά και τους ανέφερε ότι δεν είχε δει την κόρη τους. Θορυβημένοι οι γονείς της, ήρθαν στην Αθήνα, και παρουσία Αστυνομικών και με τη συνδρομή κλειδαρά  μπήκαν στο διαμέρισμα.

Η 22άχρονη ήταν νεκρή, ενώ δίπλα της υπήρχε μία φιάλη αερίου γέλιου (υποξείδιο του αζώτου ή nitrous oxide). Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός, ενώ δεν υπήρχαν σημάδια πάλης. Συντετριμμένοι οι γονείς της 22άχορνης, ανέφεραν στους Αστυνομικούς του Τμήματος, ότι είχαν δει την κόρη τους την Καθαρά Δευτέρα, όταν τους είχε επισκευτεί στον Πύργο. Έδειχνε καλά, ήταν ήρεμη.

Οι Αστυνομικοί, αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να προσδιορισθεί η αιτία θανάτου της νεαρής φοιτήτριας.

Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, το “αέριο γέλιου” γνωστό μεταξύ της νεολαίας ως το «κρακ των χίπιδων», ευθύνεται για θανάτους νεων στο Λονδίνο. Θεωρείται υποκατάστατο των παράνομων ναρκωτικών στα Club της Μεγάλης Βρετανίας και ευρέως διαδεδομένο σε τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας όπου παραθερίζουν Βρετανοί τουρίστες και συγκεντρώνουν νεολαία. Στην /λλάδα πριν από δύο χρόνια (07/2017) νεαρή Βρετανή τουρίστρια, είχε πέσει σε κώμα στο ΠΑΓΝΗ, αφού είχε εισπνεύσει αέριο γέλιου (υποξείδιο του αζώτου ή nitrous oxide).

Όπως εχει διαπιστωθεί, αφού γίνει εισπνοή του “αερίου γέλιου”, το άτομο αρχίζει αμέσως να εχει παραισθήσεις και χάνει ελαφρώς την επαφή με την πραγματικότητα. Η επίδραση του αερίου είναι συνήθως διάρκειας ενός λεπτού και η αίσθηση ευθυμίας που νιώθει το άτομο, προέρχεται από την “υποξία”, την έλλειψη δηλαδή οξυγόνου. Ωστόσο επισημάινεται από τους επιστήμονες  σε υψηλότερες συγκεντρώσεις, από την εισπνοή υποξειδίου του αζώτου υπάρχει ο κίνδυνος ασφυξίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του εγκεφάλου ή θάνατο . Ιατρικά, έχουν παρατηρηθεί εγκεφαλικά επεισόδια, συσκότιση, επιληπτική κρίση και καρδιακή προσβολή. Οι γιατροί ωστόσο ανησυχούν ιδιαιτέρως από το γεγονός ότι δεν έχουν εντοπίσει την ποσότητα του υποξειδίου του αζώτου που αν καταναλώσει ο άνθρωπος ειναι κρίσιμο για την υγεία του.