ΑΙΓΑΛΕΩ: Αναζητούν το δράστη της δολοφονίας του 85χρονου

Στις προσωπικές επαφές και στο σπίτι που ζούσε ο 85χρονος στο Αιγάλεων, συνεχίζονται οι έρευνες του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του υπερήλικα τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας (22/09), ύστερα από την ταυτοποίηση και αναγνώρισή του από την κόρη του.

image

Όπως ανέφερε στους Αστυνομικούς η κόρη του, ο πατέρας της, ειχε πέσει θυμα ληστειας πριν από κάποια χρόνια, ενώ οι δράστες είχαν πυρπολήσει και το μηχανακι του. Ως άνθρωπος, τα μέλη της οικογένεια του, με τα οποία δε διατηρούσε επαφές- είχε αποκτήσει ένα γιο και μια κόρη από προηγούμενο γάμο του- τον περιγράφουν ιδιόρρυθμο, ενώ αναφέρονται σε επαφές που είχε αναπτύξει, τις οποίες η οικογένειά του αγνοούσε.

Ο γαμπρός του θύματος Π.Σ.- σύζυγός της κόρης του 85χρονου-,κατέθεσε ότι στο άκουσμα της ανέυρεσης της σορού στην περιοχή του Αιγάλεω, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του πατέρα της, η σύζυγός του τον αναζήτησε, χωρίς αποτέλεσμα. Αν και ο ηλικιωμένος είχε αποκόψει τις επαφές και με τα παιδά του, η κόρη του, συνέχισε να τον αναζητά, χωρίς να έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του.

image

“Η γυναίκα μου υπέθεσε ότι ήταν ο πατέρας της, από τις περιγραφές που έδωσαν και γενικά την περιγραφή. «Είναι ο πατέρας μου», μου είπε, εγώ προσπάθησαν να την ησυχάσω, «εντάξει, δεν είναι σίγουρο» της είπα αλλά επέμενε « Όχι, αυτά που άκουσα, οδοντοστοιχίες και μπάι –μπας, είναι ο πατέρας μου και πήγε στην Αστυνομία» αναφέρει ο γαμπρός του θύματος.

Αστυνομικοί, επέδειξαν στην κόρη του 85χρονου φωτογραφία την οποία είχαν επεξεργαστεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, και είχαν δημιουργήσει ψηφιακή απεικόνιση στα βιομετρικά χαρακτηριστικά του, πριν τη δολοφονία, και ήταν αυτή που τον αναγνώρισε. Ο 85χρονος, όπως έχουν καταθέσει όσοι τον γνώριζαν, συζούσε με μία αρκετά νεότερή του γυναίκα, η οποία τον είχε εγκαταλείψει.
image

Αστυνομικοι του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Ασφάλειας Αττικής, έχουν λάβει καταθέσει από τα παιδια του 85χρονου, ενώ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο μοναχικός ηλικιωμένος, ο οποίος δεν ειχε επαφες με τη γειτονια, είχε αναπτύξει ωστόσο επαφές στις οποίες εκτείνονται οι έρευνες αναζήτησης του δράστη της δολοφονίας του. Από τα προανακριτικά στοιχεία, η έρευνα για την εξιχνίαση και τον προσδιορισμό των δραστών στρεφεται πλέον στις επαφές τις οποιες είχε αναπτύξει ο 85χρονος με τα κίνητρα που οδήγησαν στο αποτρόπαιο έγκλημα, να προσδιορίζονται σε προσωπικές ή οικονομικές διαφορές, που πυροδότησαν την οργή και οδήγησαν στο εγκλημα.