Αιχμηρή ανακοίνωση από τις Ενώσεις Ασυνομικών Αθηνών, Πειραιώς, Δυτικής και Βορειοανατολικής Αττικής

Κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Πειραιώς, Δυτικής και Βορειοανατολικής Αττικής.

“Την καθιερωμένη εκδήλωση τιμής και μνήμης των Ηρώων του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, το συνδικαλιστικό μας κίνημα υπενθύμισε, χθες στον Αγ. Ι. Ρέντη και σήμερα, στην οργανωμένη πολιτεία, την υποχρέωσή της, όχι μόνο να μη λησμονεί αυτούς που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την Πατρίδα, αλλά και να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρεί τον αστυνομικό οργανισμό σε υψηλά επίπεδα επαγγελματικής καταξίωσης και προσφοράς υπηρεσιών προς την ελληνική κοινωνία και τη χώρα ολόκληρη.

Επιπλέον, η σημερινή Ημέρα, δεν πρέπει να καθιερωθεί ως μια τυπική υποχρέωση του συνδικαλιστικού μας κινήματος που στην πορεία αγκαλιάστηκε και από την επίσημη ηγεσία και την πολιτεία γενικότερα.
Οι εκλιπόντες έδωσαν τη ζωή τους στην Πατρίδα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, γνωρίζοντας ότι η πατρίδα μπορεί να υπάρχει χωρίς εμάς, αλλά εμείς δεν υπάρχουμε χωρίς Πατρίδα. Και η πατρίδα μεγαλούργησε όταν υπήρχαν άνθρωποι που ήταν διατεθειμένοι να εκτελέσουν το καθήκον τους, προσφέροντας ακόμα και τη ζωή τους.
Στην Αθήνα, η επιμνημόσυνη δέηση έγινε στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών ενώ στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων που έχει ανεγερθεί στο προαύλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Κυρίαρχο αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, το οποίο τέθηκε και σήμερα από όλους, είναι η θωράκιση του λειτουργήματός μας, η αναγνώρισή του ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και η διάθεση κονδυλίων για την εμπέδωση του αγαθού της ασφάλειας, ως αναγκαίας προϋπόθεσης για την κοινωνική ευημερία και ανάπτυξη.
Εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες από το 1984, είναι ένας τραγικός απολογισμός, όμοιος του οποίου δεν απαντάται σε καμία ευρωπαϊκή αστυνομία που πρέπει να προβληματίσει κάθε αρμόδιο και κάθε υπεύθυνο κριτή της ελληνικής πραγματικότητας. Δυστυχώς όμως η σημερινή Φυσική Ηγεσία, για πρώτη φορά μετά από περίπου 20 χρόνια που έχει καθιερωθεί το Α’ Ψυχοσάββατο ως Ημέρα Μνήμης στους πεσόντες αστυνομικούς, δήλωσε παρούσα δια της απουσίας της, μη εκδίδοντας διαταγή και χωρίς την παρουσία αγήματος για την απόδοση τιμών. Πως άραγε θα σεβαστούν τους εν ενεργεία αστυνομικούς από τη στιγμή που δεν τιμούν ούτε τους θανόντες!!!

Δείχνουν πλέον πολύ μικροί στα μάτια μας ,στα μάτια των συγγενών των θανόντων και σε όλη την Ελληνική κοινωνία.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!! “

Για τα Δ.Σ.