Αγρίνιο: Θανατηφόρο δυστύχημα με νεκρό έμπειρο οδηγό στον πρώτο αγώνα του πανελλήνιου πρωταθλήματος Dragster

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έμπειρο οδηγό του Nissan GT-R των 2.500 ίππων, και πατέρα τριών παιδιών, στον πρώτο αγώνα του πανελλήνιου πρωταθλήματος Dragster, στο Αγρίνιο, έχει σοκάρει τον κόσμο του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού

Ο Γεράσιμος Φιλιππάτος, κατείχε το ρεκόρ του ταχύτερου GT-R επί ευρωπαϊκού εδάφους. Στον πρώτο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος,  το Nissan GT-R των 2.500 ίππων, ξεκίνησε πολύ δυνατά, ωστόσο λίγα μόλις μέτρα μετά την εκκίνηση, με αποσταθεροποίηση στην ευθεία, το όχημά έχασε πρόσφυση, ντεραπάρισε κι εκτός πορείας, κατέληξε στα χωράφια. Σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκόμενων στο newsauto.gr, στα 300 περίπου μέτρα από την εκκίνηση κατά τη στιγμή του δυστυχήματος, στο κοντέρ είχε σχεδόν 270χλμ./ώρα, άρχισε να χάνει την πρόσφυση από τους πίσω τροχούς. Το δυστύχημα, καταγράφηκε σε βιντεο, με το GT-R, ένα τρομακτικά γρήγορο Nissan, καθώς στην πίστα του Αγρινίου, δεν υπάρχει προστατευτικός τοίχος, βγήκε στα χωράφια. Ωστόσο το κάθισμα του οδηγού εκτινάχτηκα από τον κλωβό ασφαλείας (roll cage) και ο Γεράσιμος  Φιλιππάτος, κατέληξε νεκρός .

Όπως αναφέρουν γνώστες του dragster , αν το κάθισμα ήταν το προβλεπόμενο και ενσωματωμένο στο cage, και σε συνδυασμό με τις ζώνες ασφαλείας ο Γεράσιμος Φιλιππάτος θα ήταν ασφαλής και προστατευμένος μέσα στον κλωβό του αυτοκίνητου του. Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι ο κλωβός ασφαλείας του Nissan GT-R των 2.500 ίππων, ήταν (κακώς) βιδωτός, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ο 33χρονος, να μη φορούσε ζώνη ασφαλείας. Ενώ αναφορές περιγράφουν ότι ο διάδρομος της «πίστας» στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου, είχε ανομοιομορφίες και δεν ήταν απόλυτα ίσιος.

Σημειώνεται στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ότι το Nissan GT-R των 2.500 ίππων, με οδηγό τον 33χρονο Γεράσιμο Φιλλιπάτο, κατέχει τον τίτλο του ταχύτερου στην Ευρώπη με χρόνο 7,1” και ταχύτητα εξόδου στο κλασικό 400άρι.

Από την Τροχαία Αγρινίου διεξάγεται προανάκριση, ενώ εξετάζονται οι άδειες και η τεχνική υποδομή του χώρου που επελέγη από τους διοργανωτές, για τη διεξαγωγή του πρώτο αγώνα του πανελλήνιου πρωταθλήματος Dragster.