Αγρίνιο: Προφυλακίστηκε ο παιδεραστής για την ασέλγεια σε νήπιο που επιτηρούσε η μητέρα του

Απόφαση προφυλάκισης, άκουσε ο 28χρονος Δημήτρης Κραβαρίτης, μετά τη συμπληρωματική του απολογία στο Στρατιωτικό Ανακριτή Ιωαννίων

Στις Φυλακές Γρεβενών έλαβε φυλακιστήριο με απόφαση του Στρατιωτικού Ανακριτή Ιωαννίνων, ο 28χρονος Δημήτρης Κραβαρίτης, το μεσημέρι της Τετάρτης (09/11-13.45), κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος 4χρονου αγοριού στο Αγρίνιο. Τα στοιχεία του 28χρονου, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα (18/10) με Διάταξη του Στρατιωτικού Εισαγγελέα, στον οποίον είχε διαβιβαστεί η ποινική δικογραφία από το Αγρίνιο. Στην ίδια υπόθεση με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, έχει παραπεμφθεί με άσκηση Ποινικής Δίωξης, και η μητέρας του 28χρονου, η οποία είχε αναλάβει τη φύλαξη του παιδιού.

Όπως διακριβώθηκε σε έλεγχο στο laptop που είχε στην κατοχή του ο κατηγορούμενος και είχε πρόσβαση και η μητέρα του, το οποίο κατασχέθηκε στην οικία τους, εντοπίσθηκε πορνογραφικό υλικό ανηλίκων- φωτογραφίες ενηλίκων με αγόρια κάτω των 10 ετών – σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.  Στο πλαίσιο της ανάκρισης για την υπόθεση, θα αποφανθεί η Εισαγγελία του Αγρινίου το ενδεχόμενο άσκηση νέας Ποινικής Δίωξης για κατοχή παιδοπορνογραφικού υλικού .

Όπως έχει αποτυπωθεί η δράση του 28χρονου -τότε υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία- Δημήτρη Κραβαρίτη, το διάστημα από 1ης Μαρτίου 2021 έως και τα τέλη Μαΐου του ίδιου έτους, κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος 4χρονου το οποίο είχε αναλάβει να προσέχει η μητέρα του. Στις 23 Ιουλίου 2021 οι γονείς του νηπίου  προχώρησαν σε καταγγελία σε βάρος του στην Εισαγγελία Αγρινίου, η οποία με τη σειρά της διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Ιωαννίνων.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2022 ασκήθηκε Ποινική Δίωξη σε βάρος του 28χρονου Δημήτρη Κραβαρίτη,  για γενετήσιες πράξεις με πρόσωπο που δε συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση, χωρίς ωστόσο να εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του, και πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε καταφύγει στο πατρικό της μητέρας του.

Αστυνομικές πηγές είχαν επισημάνει το γεγονός ότι η Διάταξη Δημοσιοποίησης των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών του Δημήτρης Κραβαρίτη, κατηγορούμενου για σεξουαλικό έγκλημα σε βάρος νηπίου, εκδόθηκε με καθυστέρηση, δεκαπέντε μήνες μετά την καταγγελία σε βάρος του, ενώ δεν είχε δακτυλοσκοπηθεί προηγουμένως από την ΕΛ.ΑΣ. Η σήμανσή του έγινε κατόπιν Εισαγγελικής Διάταξης.