Aγρίνιο: Ως ανήλικος βιάστηκε κατ’ επανάληψη και ως ενήλικας άσκησε βία σε ηλικιωμένη- Καταδικάστηκε ο δράστης μετά από 14χρόνια

Σε ηλικία σήμερα 31ετών , στα 18 διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή. Απασχόλησε τις Αρχές, καθώς το 2013, εκδήλωσε βίαιη συμπεριφορά εναντίον ηλικιωμένης. Στην απολογία του, ανέφερε για πρώτη φορά την κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση, που υπέστη σε ηλικία 12ετών από άτομο που ανήκει στο ευρύτερο κοινωνικό  περιβάλλον της οικογένειας

Την υπόθεση αποκάλυψε η εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του ΑΝΤ1, με το συνήγορο της οικογένειας Κώστα Καπελλάκη, να αναδεικνύει πτυχές της σκοτεινής υπόθεσης που ως ανήλικος τον στιγμάτισε και τον μετέτρεψε σε θύτη με την ενηλικίωσή του.

Σε ηλικία σήμερα 31ετών , στα 18 διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή. Απασχόλησε τις Αρχές, καθώς το 2013, εκδήλωσε βίαιη συμπεριφορά εναντίον ηλικιωμένης. Στην απολογία του, ανέφερε για πρώτη φορά την κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση, που υπέστη σε ηλικία 12ετών από άτομο που ανήκει στο ευρύτερο κοινωνικό  περιβάλλον της οικογένειας και διατάχθηκε διερεύνηση της υπόθεσης με το δράστη της σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος του, σήμερα σε ηλικία 50 ετών, καταδικάστηκε αμετάκλητα, σε ποινή φυλάκισης 5 ετών .

Η μητέρα του 31άχρονου σήμερα άνδρα, περιέγραψε, «όταν έγιναν τα γεγονότα ο γιος μου ήταν 12 ετών. Αφού ο θύτης γνώρισε εμάς το παιδί δεχόταν απειλές ότι εάν πεις κάτι, γίνει κάτι, θα κάνω το ίδιο στη μητέρα σου, την αδελφή σου, του απειλούσε την οικογένεια με λίγα λόγια. Κατ΄ εξακολούθηση τόσα χρόνια αυτό του διέλυσε την ψυχολογία. Το παιδί μου πέρναγε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια αυτού του ανθρώπου και ήταν μόνο του. Όταν μου το πρωτοείπε έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου.
Δεν ήθελα να τον κάνω να νοιώσει ακόμα χειρότερα από ότι είχε νοιώσει. Είχε περάσει μαρτύριο. Το μαρτύριο. Είναι πραγματικά πάρα πολύ επώδυνο για ένα γονιό. Είναι ένα μαχαίρι στην καρδιά, είναι κάτι πάρα πολύ μεγάλο και είναι μια πληγή που δεν θεραπεύεται ποτέ. Αλλά ανοίγω τα συναισθήματά μου και μιλάω γιατί ποτέ δεν θέλω να τα βγάζω στον γιο μου και να του μιλάω έτσι ποτέ, μα ποτέ μα ποτέ. Είχα δώσει υπόσχεση στο παιδί ότι αυτός θα τιμωρηθεί. Έπρεπε να κοιτάξω το κομμάτι πως θα μπορέσω να εξασφαλίσω τους μάρτυρες. Σε ένα φίλο του που το είχε πει τότε, το παιδάκι πήγε και κατέθεσε με όλο το θάρρος και ότι ακριβώς είπε ο… τότε.
Ήταν βασικά δύο οι μάρτυρες και ένας παπάς, που ο παπάς λόγω της ιεροσύνης του, ήταν εξομολόγηση, δεν θα μπορούσε ποτέ να καταθέσει. Ο γιος μου είναι καλύτερα αλλά δεν έχει ξεπεράσει τους φόβους. Ένα παλικάρι 30 χρονών που έχει βραδινή ενούρηση, δηλαδή θεωρεί ότι αυτός κάποια στιγμή θα βγει από τη φυλακή και ότι θα απειλείται η ζωή του ξανά»
.

Δικαστικός αγώνας επί 14 έτη

Ο Κώστας Καπελλάκης, συνήγορος υπεράσπισης του θύματος της σεξουαλική κακοποίησης, περιέγραψε ότι μετά από 14 χρόνια δικαστικού αγώνα κατάφεραν να καταδικαστεί αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο ο δράστης για τις πράξεις τους . «Τα αδικήματα αυτά στιγματίζουν ανεξίτηλα τα θύματα. Μάλιστα το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε το συγκεκριμένο παιδί οφείλεται στην κακοποίηση που υπέστη. Έζησε χρόνια μέσα στο δίλημμα αν θα πρέπει να το πει ή όχι. Και ήταν προς τιμήν της ελληνικής δικαιοσύνης που κίνησε τη διαδικασία, γιατί δεν είχε το θάρρος το παιδί αυτό να την κινήσει μόνο του».

________________________________________

* dikastiko.gr