Αγία Νάπα, Κύπρου: Τέσσερις νεκροί -Ο Φανος Καλοψυδιώτης, Αστυνομικός και η σύζυγός του κι ένας δράστης

Μακελειό στην Αγία Νάπα, της Κύπρου, ανήμερα του πενταπλού φονικού πριν από τέσσερα χρόνια στην ίδια περιοχή με τον ίδιο στόχο. Τον Κύπριο επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη. Νεκροι είναι ο κουμπάρος του, Αστυνομικός στο επάγγελμα, η συζύγός του, ενώ σε ανταλλαγή πυροβολισμών με Αστυνομικό της ΜΜΑΔ ο οποίος έχει τραυματισθεί από τα πυρά των ενόπλων, νεκρός είναι και ο 41άχρονος Αλβανός εκτελεστής. Ο τραυματίας Αστυνομικός τραυμάτισε και τον δεύτερο ένοπλο ο οποίος διαφεύγει, ενώ είναι σε εξέλιξη αναζητήσεις για τον εντοπισμό του.

Ο Φάνος Καλοψυδιωτης, 51 μαζι με Αστυνομικό τον συνοδό του Ηλία Χατζηευθυμίου, 46 τη σύζυγο Σκεύη Χατζηευθυμίου και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, έτρωγαν σε εστιατόριο ιδιοκτησίας του επιχειρηματία, στην Αγία Νάπα Κύπρου, ενώ στην παρέα τους συμμετείχε και δεύτερος αστυνομικός, κουμπάρος του Καλοψυδιωτη. Τις συνθήκες κατω απο τις οποίες βρέθηκαν ο Καλοψυδιωτης και οι δυο αστυνομικοί, στο εστιατοριο, προσπαθούν να εξακριβώσουν οι Ανακριτες του ΤΑΕ.

Οι δράστες του μακελειού εισέβαλλαν στο εστιατόριο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες.

Μπροστα σε θαμώνες, οι δύο ένοπλοι δράστες, ανέσυραν πιστόλι και αυτόματο όπλο, βάλλοντας εναντιον του Καλοψυδιωτη, του ζεύγους Χατζηευθυμίου, καθώς και κατά του δεύτερου αστυνομικού που υπηρετεί στην ΜΜΑΔ. Οι δράστες πυροβολούσαν εναντιον τους, ενω στο ίδιο τραπέζι μεταξύ των ενηλίκων, είχαν καθίσει και τα ανήλικα παιδια του ζεύγους.
Ο ενας δράστης -ο οποίος στη συνέχεια έπεσε νεκρός στην ανταλλαγή πυρών- ανέσυρε πιστόλι ( το οποιο βρέθηκε στην σκηνή) και ο δεύτερος- ο οποίος διαφεύγει- αυτόματο όπλο.
Ο Καλοψυδιωτης και ο αστυνομικός συνοδός, καθώς και η σύζυγος του, εκτελέστηκαναπό απο τα πυρά των ενόπλων. Τα δυο ανήλικα παιδια του ζεύγους, είδαν τους γονείς τους να πέφτουν νεκροί.

Σοβαρά, τραυματίστηκε και ο Αστυνομικός συνοδός  του Καλοψυδιωτη.

Ο αστυνομικός της ΜΜΑΔ, ο οποίος καθόταν στο ίδιο τραπέζι του εστιατορίου, με τα θύματα, ανέσυρε το υπηρεσιακό του πιστόλι και τραυμάτισε θανάσιμα τον ενα δράστη ενώ τραυμάτισε τον δεύτερο, ο οποίος διαφεύγει.
Ο αστυνομικός της ΜΜΑΔ φέρει πολλαπλά τραύματα σε ζωτικά όργανα, -βρίσκεται ακομη- στο χειρουργείο στο Γενικο Νοσοκομειο Λευκωσιας.
Αργότερα, μετα απο αναζητήσεις, και έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και σύλληψη του δεύτερου εκτελεστή, βρέθηκαν μπροστά σε φλεγόμενο όχημα μεσα στο οποιο κατασχέθηκε kalashnikov, το οποίο έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική προκειμένου να εξακριβωθεί αν προκειται για το όπλο του μακελειού.

Νωρίτερα, ειχε διαρρεύσει ενημέρωση οτι ο δεύτερος εκτελεστής εντοπίσθηκε νεκρός, ωστόσο η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε.

Η Αστυνομία, επισήμως τηρεί σιγή ιχθύος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικές πληροφορίες γνωρίζει μια μικρή ομάδα μελών της.

Υπενθυμίζεται , πως στις 21/06/14 ( δλδ 2 μερες πριν απο την συμπληρωση δυο χρόνων απο το πενταπλο φονικο) σε δολοφνική ενέδρα είχαν εκτελέσει τον πατέρα του Φανου Καλοψυδιωτη.
Στις 23/06/2012, στην ίδια περιοχή της Αγίας Νάπας, σε φονική ενέδρα, στόχος ήταν και τότε ο Κύπριος επιχειρηματίας Φάνος Καλοψυδιώτης. Οι εκτελεστές είχαν δολοφονήσει τέσσερις Αστυνομικούς συνοδούς του Φανου Καλοψυδιωτη καθώς κι ένα ακόμα άτομο.
Για το πενταπλο φονικό, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη δυο Ελλαδίτες που ανήκαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, και φέρονται να εμπλέκονται και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες στην Ελλαδα.

Οι έρευνες από τις Κυπριακές Αρχές είναι σε εξέλιξη, ενώ  εχουν αποκλείσει λιμάνια αεροδρόμια και ΜΜΜ.

_______

*Στεφανία Σαββα, ΡΙΚ