Αγία Άννα,  Εύβοια: ” Ο κόσμος ζητούσε βοήθεια, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε”

Το μέτωπο φωτιάς που κατακαίει την Εύβοια εξακολουθεί να μαίνεται, ενώ οικισμοί έχουν εκκενωθεί με τη συνδρομή χειριστών σκαφών που προσφέρθηκαν εθελοντικά σε έργο διάσωσης

Με τη σύντροφό του, Κρίστι Μποτσεβα, ο Κώστας Βασιλειάδης, δούλευαν ως cruise crew σε συνεργασία με ξενοδοχειακή μονάδα της Αγίας Άννας στην Εύβοια, πραγματοποιόντας εκδρομές εν πλω προς Σκιαθο και Σκόπελο. Με την εντολή εκκένωσης ήταν μεταξύ αυτών που παρέμειναν πίσω.

«Μόλις η φωτιά το βράδυ (05/08) άρχισε να κατεβαίνει το λόφο προς τη παραλία, κινηθήκαμε προς Χαλκιδα. Στη διαδρομή βρήκαμε πλήρωμα του Λιμενικού και προσφερθήκαμε σε βοήθεια. Ηταν το σκάφος του Λιμενικού, το δικό μου και ένα ακόμα ιδιωτικό. Σε επαφή με το Λιμεναρχη Μαντουδίου κι επειδή το δικό μου σκάφος είναι ρηχό, βγαίναμε μέχρι έξω στην παραλία. Επιβιβαζαμε κόσμο, παιδιά εγκύους που είχαν κατέβει στην παραλία για να γλιτώσουν από τη φωτιά και σε συνεργασία με το διασωστικο του Λιμενικού τους μετεπιβιβάζαμε και τους απομάκρυναν με ασφάλεια», περιγράφει ο Κώστας Βασιλειάδης.
«Ήταν δύσκολη η κατάσταση. Φορούσαμε μάσκες θαλάσσης και μουσκεύαμε πετσέτες για να τις βάλουμε σε προστασία μας. “Τσιμπλίδες” και καύτρες έπεφταν παντού. Ο κόσμος ζητούσε βοήθεια και κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Το πρωί πια για ένα δίωρο βγήκα στο Μαντουδι και πλέον βρισκόμαστε ασφαλείς στην Κύμη», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον υπολογισμό του Λιμενικού περίπου 500 άτομα απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή των ιδιωτών χειριστών σκαφών από τις παραλίες της Εύβοιας το βράδυ της Πέμπτης (05/08).