Αγ.Θεόδωροι: Ομολόγησαν τη δολοφονία της 73άχρονης, και φέρονται να ζητούν .. συγγνώμη!

Ομολόγησαν οι δύο Ρομά τη δολοφονία της 73άχρονης Ειρήνης Τζίβα, έξω από το σπίτι της στους Αγίους Θεοδώρους.

Στις απολογίες τους στους Αστυνομικούς της Ασφάλεις Μεγάρων, οι δύο καθ ομολογίαν δράστες της δολοφονίας της 73άχρονης στους Αγίου Θεοδώρους, Κορινθίας, δήλωσαν μετανιωμένοι. «Ζητούμε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και όλους τους Έλληνες», φέρονται να ανέφεραν στους Αστυνομικούς που τους εξέτασαν.

Ο 26άχρονος ΡΟΜΑ στην προανακριτική απολογία του, μεταξύ άλλων περιγράφει για το μεσημέρι του Σαββάτου (07/12), όταν με το αυτοκίνητο από τον καταυλισμό των Μεγάρων με τον ίδο συνοδηγό, βρέθηκαν στους Αγίου Θεοδώρους:

«..Κάποια στιγμή προσέξαμε στη λαϊκή μια ψηλή κυρία που φορούσε μια χρυσή αλυσίδα να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο που την περίμενε ο άντρας της. Τότε είπαμε με τον… ότι είναι καλή ευκαιρεία να βγάλουμε ένα μεροκάματο άμα της την πάρουμε. Πήραμε λοιπόν το αυτοκίνητο και εμείς και τους ακολουθήσαμε».(…)

«..Μόλις σταματήσαμε έξω από το σπίτι που μπήκαν η κυρία και ο άντρας της, ο… άνοιξε με κουμπί το πορπ μπαγκά που έχει πίσω το αυτοκίνητο, για να μη δούνε την πινακίδα μας..»

«..Εγώ κατέβηκα και φώναξα: ”καλέ κυρία, καλέ κυρία”, για να βγει έξω και να της πάρω την αλυσίδα. Μόλις φώναξα μια δυο φορές, η κυρία δεν βγήκε έξω και εγώ σκέφτηκα να φύγω. Οταν όμως πήγα να φύγω βγήκε έξω. Ηρθε έξω και ήρθε κοντά μου. Μόλις ήρθε εγώ έπιασα και της τράβηξα την αλυσίδα από το λαιμό. Της έκοψα την αλυσίδα αλλά δεν πρόλαβα να την πάρω γιατί με έπιασε από τη μπλούζα με το χέρι της. Την ίδια στιγμή άκουσα φωνές και φοβήθηκα μην μας πιάσουν. Ετρεξα μπροστά στο αυτοκίνητο και μπήκα γρήγορα στη θέση του συνοδηγού. Οταν μπήκα ο…. έβαλε ταχύτητα και έφυγε γρήγορα. Εγώ δεν κατάλαβα τίποτα εκείνη την ώρα, γιατί φοβόμουν μήν μας πιάσουν. Ο… όμως μου είπε: ”Μ@@@@α την πάτησα την κυρία, την είδα ξαπλωμένη από τον καθρέπτη”.»

Στην απολογία του ο 28άχρονος οδηγός περιγράφει, για τη δολοφονία της 73άχρονης:

«Τότε βγήκε ο… από τη θέση του συνοδηγού που καθόταν και είπε ότι θα πάει να πάρει την αλυσίδα από την κυρία. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, πήγε από πίσω και άνοιξε το πορτ μπαγκάζ για να μη φανεί ο αριθμός της πινακίδας. Δεν θυμάμαι αν άφησε την πόρτα του οδηγού ανοιχτή ή κλειστή. Εγώ τη μηχανή δεν την είχα σβήσει. Ο… πήγε στην είσοδο του σπιτιού και άρχισε να φωνάζει ”κυρία κυρία”. Μετά από λίγη ώρα βγήκε από το σπίτι η κυρία που είχαμε δει στη λαϊκή. Ο… πήγε δίπλα της και κάτι της είπε, όμως δεν μπόρεσα να ακούσω γιατί είχα το παράθυρο κλειστό. Για να καταλάβετε, ο… με την κυρία αυτή ήταν ακριβώς στην είσοδο του σπιτιού , δίπλα από τη θέση του οδηγού, ενώ εγώ είχα μείνει μέσα, στη θέση του οδηγού και περίμενα. Φοβόμουν μήπως κάτι δεν πάει καλά. Εκείνη τη στιγμή ο… έκανε μια κίνηση και της άρπαξε την αλυσίδα από το λαιμό. Δυσκολευόταν όμως να τη βγάλει, γιατί η κυρία άρχισε να παλεύει. Ο…. την έριξε κάτω στο δρόμο, μπροστά από την μπροστινή ρόδα που είναι στη μεριά το οδηγού. Μετά η κυρία τον έπιασε από τη μπλούζα και άρχισε να τον τραβάει. Ο… πηγαίνει προς τα πίσω, προς τη θέση του συνοδηγού, όμως η κυρία δεν άφηνε την μπλούζα του και έτσι την τράβηξε μαζί του προς το μέρος του. Για να καταλάβετε ο… με την κυρία ήταν μπροστά από το αυτοκίνητο, όμως εγώ την κυρία δεν την έβλεπα καθόλου, γιατί ήταν κάτω στο δρόμο. Ακουσα φωνές και φοβήθηκα μήπως μας πιάσουν. Γύρισα το κεφάλι μου και είδα να βγαίνει μέσα από το σπίτι ο άνδρας της κυρίας. Επειδή τρόμαξα έβαλα γρήγορα ταχύτητα και ξεκίνησα με το αυτοκίνητο να μην μας πιάσουν. Οπως ξεκίνησα γρήγορα, κατάλαβα ότι πάτησα την κυρία με τις ρόδες από το αυτοκίνητο. Εγώ δεν την έβλεπα και δεν ήξερα που ήταν για αυτό ξεκίνησα. Το αυτοκίνητο όμως χοροπήδησε και τότε κατάλαβα τι είχε γίνει. Τρελάθηκαν και προσπάθησα να φύγω πιο γρήγορα. Πήγα λίγο πιο κάτω στο δρόμο και μπήκε μέσα ο… στη θέση του συνοδηγού».