Αγ.Θεόδωροι, Καντάνου Σελίνου: Ηλικιωμένος πατέρας πυροβόλησε το γιο του- Θεώρησε ότι ήταν διαρρήκτης

Οικογενειακή τραγωδία αργά το απόγευμα του Σαββάτου, στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι του δήμου Καντάνου Σελίνου. Ηλικιωμένος άντρας άνοιξε πυρ κατά του ίδιου του γιου του, τον οποίο πιθανότατα πέρασε για κλέφτη.
Το θύμα ήταν μαζί με τη σύζυγό του και ένα ακόμη νεαρό χωριανό του θέλησαν να επισκεφτούν τον ηλικιωμένο ο οποίος ζούσε μόνος του, μιας και η σύζυγός του έχει φύγει από τη ζωή.
Όταν ο 55χρονος γιος του διαπίστωσε ότι οι πόρτες ήταν κλειστές και ο 85χρονος πατέρας του δεν άνοιγε, ανησύχησε και ειδοποίησε έναν κλειδαρά από την Παλαιόχωρα, ζητώντας του να πάει στο χωριό για να ανοίξει την πόρτα. Όταν ο κλειδαράς αρνήθηκε ο γιος πήρε ένα σφυρί και έσπασε ένα παράθυρο.
Τη στιγμή που έμπαινε στο σπίτι από το παράθυρο δέχτηκε τα πυρά του πατέρα του. Η τραγωδία όμως δεν τελείωσε εδώ, αφού ο δράστης ταμπουρώθηκε στο σπίτι και συνέχισε ως αργά τη νύχτα να πυροβολεί, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ανά διαστήματα.
Κάτοικοι από τα γύρω χωριά και την Παλαιόχωρα έφτασαν στο χωριό το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια έχει σχεδόν ερημώσει και ο ηλικιωμένος είναι ένας από τους τρεις μοναδικούς κατοίκους.
Το θύμα που ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή, καθώς εργαζόταν στη ΔΕΗ και εξυπηρετούσε πάντα με προθυμία τους κατοίκους του δήμου.
Αρχικά έφτασαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παλαιόχωρας, δύναμη της αστυνομίας από τα Χανιά, αλλά και από το Ηράκλειο, καθώς εκτιμήθηκε ότι η περίπτωση έχριζε ειδικής αντιμετώπισης.
Η κοινωνία του Δήμου Καντάνου Σελίνου, πριν ακόμα συνέλθει από το σοκ του τραγικού θανάτου ενός δεκαπεντάχρονου σε τροχαίο δυστύχημα, θρηνεί το χαμό ενός ακόμη κατοίκου της περιοχής.

________________

* neakriti.gr