Αγ.Ι.Ρέντη: Στη μνήμη των δυο Ειδικών Φρουρών Γ.Σκυλογιάννη και Γ.Ευαγγελινέλη, που εκτελέστηκαν απο τα φονικά πυρά κακοποιών

Συμπληρώνονται έξι χρόνια (01/03 2011) από τη δολοφονία των Αστυνομικών της ΔΙΑΣ, Γεώργιου Σκυλογιάννη και Ιωάννη Ευαγγελινέλη, οι οποίοι έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, σε καταδίωξη στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Οι δύο Ειδικοί Φρουροί Γιώργος Σκυλογιάννης 22 και Ιωάννης Ευαγγελινέλης 23 βληθηκαν από τα φονικά πυρά kalashnikov των αδίστακτων εκτελεστών ενώ καταδίωκαν το όχημα τους μετά από ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι. Ο ιδιοκτήτης, είχε τηλεφωνήσει στην Άμεση Δράση και είχε αναφέρει τα στοιχεία του αυτοκινήτου των δραστών, κατά την αποχώρησή τους.
Οι τέσσερις αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ, που εντόπισαν το αυτοκίνητο το οποιο απασχολουσε ως κλεμμενο, στη Λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι και το ακολούθησαν, ενω ενημερωναν το κέντρο της Άμεσης Δράσης, με τη συνδρομή ενισχύσεων. Στον παράδρομο της Κηφισού, στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, ο Ρωσοπόντιος οδηγός του ανέκοψε την πορεια του απότομα και οι τρεις από τους επιβαίνοντες εβαλλαν με kalashnikov και πιστόλι κατά των Αστυνομικών που ενεργούσαν την καταδίωξη.

https://m.youtube.com/watch?v=R7PczIO8_Og

Οι αναβάτες του δεύτερου δικύκλου της ΔΙΑΣ, Γιώργος Σκυλογιάννης και Γιαννης Ευαγγελινέλης δέχθηκαν πυρά στο κεφάλι, ενώ δύο ακόμα Αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο στομάχι και στο γόνατο. Δύο ακόμα Αστυνομικοί από τους μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ δέχτηκαν βολιδες στα κράνη χωρίς να τραυματιστούν, ενώ τα αλεξίσφαιρα γιλέκα ανέκοψαν δύο βολιδες και διέσωσαν τις ζωές δύο ακόμα Αστυνομικών. Στο Μοσχάτο εντοπισθηκε εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο των δραστών οι οποίοι συνελήφθησαν σε άλλη επιχείρηση της Ασφάλειας.