Αγ.Όρος: Συνελήφθη ο ιερόσυλος που αφαίρεσε τάματα

Συνελήφθη από Αστυνομικούς του τμήματος Αγίου Όρους και της Διεύθυνσης Ασφαλείας Χαλκιδικής ο δράστης.

tylwnh2l

Ο ιερόσυλος, πρόκειται για 56άχρονο αλλοδαπό εγκλωβίστηκε σε φαράγγι κατατην απόπειρα του να απομακρυνθεί μετα την κλοπη που διέπραξε με τα τάματα από την «Παναγία Πορταΐτισσα».

Όπως διακριβωθηκε, το βράδυ της 12 προς 13 Ιουνίου 2019, ο 56άχρονος  αλλοδαπός παραβίασε ξύλινη προθήκη βυζαντινής εικόνας του 9ου μ.Χ. αιώνα και αφαίρεσε χρυσά τάματα πιστών, αυτοκρατορικά κοσμήματα, περιδέραια με βυζαντινά νομίσματα, αρχιερατικά εγκόλπια και μετάλλια αθλητών, ανεκτίμητης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας.

 91y7c0is
Μόλις έγινε αντιληπτή η κλοπή, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή και Κ9- σκύλου της ΕΛ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Κατά την έρευνα εντοπίσθηκαν όλα τα κλεμμένα τάματα και αφιερώματα σε ορεινή περιοχή του Αγίου Όρους, τα οποία αποδόθηκαν στην Ιερά Μονή. Κατά την έρευνα, εγκλωβισμένος σε φαράγγι εντοπίστηκε και ο 56άχρονος δράστης, και συνελήφθη.

mv52neic

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου. Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.