Αγ.Μαρίνα, Φθιώτιδας: Ρομά επιτέθηκαν στον πρόεδρο της κοινότητας, Αστυνομικό στο επάγγελμα

Ρομά επιτέθηκαν στον πρόεδρο κοινότητας όταν τους παρατήρησε για την απαραδεκτη προκλητική συμπεριφορά τους, σε παραλία της περιοχής, και τον έστειλαν στο Νοσοκομείο όταν ενημερώθηκαν ότι είναι Αστυνομικός στο επάγγελμα.

ΑγιαΜαριναΣτην παραθαλάσσια περιοχή της Αγίας Μαρίνας του Δήμου Αιχινέων, στη Φθιώτιδα, η απαράδεκτη συμπεριφορά των Ρομά που κάθε καλοκαίρι στήνουν τσαντίρια και αντίσκηνα στην παραθαλάσσια περιοχή, έχουν φέρει στα όρια της ανοχής τους, κατοίκους, επαγγελματίες κι επισκέπτες.

Το μεσημέρι της Κυριακής (26/06) είχαν εγκατασταθεί και πάλι, στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, και ανάγκασαν του λουόμενους, να αποχωρήσουν, καθώς άλλοι μεθυσμένοι, με τη μουσική διαπασών, προκάλεσαν βανδαλισμούς και φθορές, ενώ η πρόσβαση στην παραλία ήταν απροσπέλαστη με την παραλία να έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπος.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Γιώργος Παπαδόπουλος ο οποίος είναι Αστυνομικός στο επάγγελμα, προσέγγισε το χώρο και ζήτησε να εγκαταλείψουν τηνπεριοχή καθώς η συμπεριφορά τους ήταν ανάρμοστη, και τα παραπονα των κατοίκων και των επαγγελματιών, ήταν έντονα.

Αρχικά οι Ρομά,  επιτέθηκαν φραστικά και μόλις ενημερώθηκαν για την επαγγελματική του ιδιότητα, εξαγριωμένοι του επιτέθηκαν, τραυματίζοντάς τον. Ανδρας Ρομά τον χτύπησε με πέτρα το κεφάλι ενώ ομόφυλή του γυναίκα χτύπησε τον Αστυνομικό με ξύλο στο χέρι, και όλοι μαμζί αποχώρησαν από την περιοχή.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Μαρίνας, διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας με τους γιατρούς να τον υποβάλλουν σε συρραφή (ράμματα ) του τραύματος στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας για περαιτέρω εξετάσεις.

Ακολούθησαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Στυλίδας, και στην πόλη της Λαμία, για τον εντοπισμό των δραστών,ε νώ συνελλήφθησαν τρία άτομα στη Λαμία, δυο άντρες και μια γυναίκα Ρομά, οι οποίοι κρατούνται στο Α.Τ. Στυλίδας.