Αγ. Απόστολοι, Ρόδου: Πυροσβέστες σε κατάσβεση φωτιάς, δέχτηκαν επίθεση με ξύλα από Ρομά

Επίθεση απο οργανωμένη ομάδα Ρομά σε καταυλισμό της Ρόδου δέχθηκαν πυροσβέστες σε κλήση για κατάσβεση φωτιάς.

image

Όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο Πυροσβέστες πλήρωμα (03/05-17.00) μετέβη στην περιοχή των Αγιων Αποστόλων  κοντά στο υδραγωγείο σε κατάσβεση πυρκαγιάς. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική αναγγελία, από κάτοικο της περιοχής που είδε τις φλόγες και τους πυκνούς καπνούς κοντά στο σπίτι του.

image

Με την άφιξη της Πυροσβεστικής εξόδου, οι δύο Πυροσβέστες (31 και 33 ετων) δέχθηκαν φραστικές απειλές από τσιγγάνους του καταυλισμού.
Οι Πυροσβέστες κάλεσαν σε ενίσχυση την Αστυνομία, προκειμένου να επιχειρήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς, κοντά σε δάσος παραπλεύρως του καταυλισμού.

image

Οι περιπου 10τσιγγάνοι, οργανωμένοι με ξύλα στα χέρια επιτέθηκαν και χτύπησαν τους δύο Πυροσβέστες ενω στη θέα των πληρωμάτων της ομάδας ΔΙΑΣ, οι τσιγγάνοι τράπηκαν σε φυγή με τα αγροτικά τους οχήματα και αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφωρου .
image

Οι δύο Πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, για παροχή ιατροφαρμακευτικης περίθαλψης.
Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ έχει ενημερωθεί και ο αρμόδιος Εισαγγελέας Ρόδου.
image

Σχόλιο rodospress.gr: Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η μικρή μερίδα ανθρώπων επάνω στο νησί μας λειτουργεί χωρίς σεβασμό στους νόμους, χωρίς σεβασμό στην κοινωνία, και το σημαντικότερο προκαλούν βανδαλισμούς στα οχήματα της πυροσβεστικής, δηλαδή στην περιουσία του ελληνικού λαού, και κορύφωσαν το θράσος τους σήμερα προκαλώντας σωματικές βλάβες στους πυροσβέστες που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία, θέτοντας σε κίνδυνο να εξαπλωθεί η φωτιά στην γύρω δασώδη περιοχή.
Πολιτεία μπορείς να κοιμάσαι ήσυχη… την νύφη την πληρώνουν οι μάχιμοι της πρώτης γραμμής αλλά και οι πολίτες του νησιού μας!


  • rodospress.gr ( φωτο, Αργύρης Μαντικος)