Αετομηλίτσα, Ιωαννίνων: Νεκρός σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος

Το όχημά του ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό βάθους 20-25 μέτρων στην Αετομηλίτσα, ενώ είχε πάει για κυνήγι στις κορυφές του Γράμμου

Θύμα τροχαίο δυστυχήματος ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος (10/01-20.30) όταν στο 5ο χιλιόμετρο στο δασικό δρόμο Πληκατίου Κόνιτσας-Αετομηλίτσας Ιωαννίνων ,  λίγο πριν το χωριό  . Το όχημα του επιχειρηματίας βγήκε εκτός της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό βάθους 20-25 μέτρων στην Αετομηλίτσα, από το οποίο κατάγεται και σύμφωνα με πληροφορίες θα πήγαινε για κυνήγι μαζί με συγγενικό του πρόσωπο και φίλους τους.

Όπως σημειώνεται, οι δρόμοι στην περιοχή ήταν  ιδιαίτερα ολισθηροί, λόγω πάγου και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το όχημά τους, ακινητοποιήθηκε και επιχείρησαν να το θέσουν σε κίνηση.  συνοδηγός αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο ενώ ο 76χρονος επιχειρηματίας παρέμεινε στη θέση του οδηγού. Λόγω της έντονης ανηφορικής κλίσης στο σημείο, το αυτοκίνητο ολίσθησε, ανετράπη και κατέληξε σε γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Ο συνοδηγός ειδοποίησε τους κατοίκους του χωριού

Οι δύο άνδρες είχαν μεταβεί στην περιοχή για να ιχνιλατήσουν διαδρομές για το κυνήγι αγριόχοιρου στο οποίο θα συμμετείχε την επόμενη μέρα. Ο  ιδιοκτήτης της γνωστής εταιρείας παραγωγής πουλερικών  και με ενασχόληση στον κλάδο του τουρισμού με το ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα, απεγκλωβίστηκε νεκρος από τους κατοίκους και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Στο σημείο του δυστυχήματος μετέβη  κκλιμάκιο της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.