ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Μέτρα ασφαλείας και συσκέψεις για το ντέρμπι.

Περίπου 1.500 Αστυνομικοί, επιστρατεύονται για την υλοποίηση των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ στο ντέρμπι κυπέλλου ΑΕΚ – Ολυμπιακού (1/03) στο ΟΑΚΑ.

Ένας Αστυνομικός για κάθε 40 φιλάθλους της ΑΕΚ, θα αντιστοιχεί στο ντέρμπι (11/03) με τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ, για το Κύπελλο Ελλάδος. Περίπου 1.500 Αστυνομικοί θα συμμετέχουν στην υλοποίηση των μέτρων γαι την ομαλή διεξαγωγή του κρίσιμου αγώνα, με περισσότερους από 60.000 θεατές, στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου. Ενώ παρόντες θα ειναι και τρεις παρατηρητές της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντινή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρακολουθήσει τον αγώνα από τις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Αν και είχε εκφράσει πρόθεση να παρακολουθήσει τον αγώνα και ο αναπληρωτής Υπουργός Γιάννης Πανούσης, η παρουσια του στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της Ευρώπης, στο οποίο θα μεταβεί μαζί με την ομόλογό του, Τ.Χριστοδουλοπούλου, τον υποχρεώνουν να βρίσκεται στις Βρυξέλλες.
Το βράδυ της Δευτέρας (09/03) πραγματοποιήθηκε στη ΓΑΔΑ, σύσκεψη Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με υπεύθυνους της ΕΠΟ και των δύο ομάδων. Μεταξύ των δεδομένων, συμφώνησαν στην άμεση διακοπή του αγώνα με την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο όπως επισημαίνεται από Αστυνομικές πηγές, αν προκύψουν οι λόγοι και αποφασιστεί η διακοπή αγώνα, εχει προβλεφθεί, αλλά θα επανεξετασθεί το πώς θα πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η εκκένωση των κερκίδων από σχεδόν 60.000 κόσμου.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στα αποδυτήρια αποφασίστηκε και θα βρίσκονται Αστυνομικοί και όχι υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι, οι οποίοι θα συνοδεύσουν τις ομάδες ως τον αγωνιστικό χώρο και πάλι πίσω στα αποδυτήρια.
Τα Αστυνομικά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το μεσημέρι της Τετάρτης (11/03-14.30), ενώ κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού (11/03-17.30) θα ενταθούν κατά μήκος της διαδρομής έως και την πρόσβαση του λεωφορείου αποστολής στο ΟΑΚΑ.
Στη Θ.23, θα βρίσκονται παιδιά από τις ακαδημίες της ΑΕΚ, προκειμένου να αποφευχθούν συμπεριφορές οι οποίες είχαν καταγραφεί σε άλλες αγωνιστικές αναμετρήσεις, με άτομα να απορρίπτουν αντικείμενα στα λεωφορεία μεταφοράς της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας. Σωματικός έλεγχος γαι απαγορευμένα αντικειμένων και έλεγχος εισιτηρίων θα γίνεται από Αστυνομικούς στις πύλες του σταδίου, ενώ στις θύρες έλεγχος εισιτηρίων θα γινεται και από υπαλλήλους των ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας (security).
Κενές θα παραμείνουν και οι Θ33 και Θ2, θα προηγηθούν όσοι έχουν εισιτήρια γαι τις Θ1 και Θ35, στις οποίες θα βρίσκονται οι οργανωμένοι της ΑΕΚ θα έχει τοποθετηθεί προστατευτικό δίχτυ και στη συνέχεια οι φιλάθλοι με εισιτήρια για την Θύρα2.
Η μεταφορά των οπαδών της ΑΕΚ από τη επαρχία, θα πραγματοποιηθούν με περίπου λεωφορεία, τα οποία θα συνοδεύονται από ισχυρές Αστυνομικές Δυνάμεις, για την αποτροπή ενδεχόμενων επιθέσεων οπαδών άλλων ομάδων κατά τη μεταφορά τους προς το Ολυμπιακό Στάδιο.
Κλιμάκιο Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, στελέχη της ΕΠΟ και των ομάδων θα κάνουν «αυτοψία» στο Ολυμπιακό Στάδιο (10/03-11.00).
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, έχει προβλεφθεί ακόμα και το ενδεχόμενο αυξημένης ετοιμότητας για μέτρα της ΕΛΑΣ ύστερα από πληροφορίες για “δυναμικές αντιδράσεις οπαδών του Ολυμπιακού στου Ρέντη, στην περίπτωση που η ομάδα τους χάσει την πρόκριση”.
Για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και παράγοντες της ομάδας, έχει προβλεφθεί να φιλοξενηθούν σε δωμάτιο πάνω από τη Θ26.

Από την πλευρά της ΑΕΚ, μεσω εκπροσώπων της δηλώνουν χαρακτηριστικά: «Πρέπει να ανταποδώσουμε την καλή φιλοξενία που είχαμε από τους υπευθύνους του Ολυμπιακού, στον πρώτο αγώνα στο Καραϊσκάκη. Δεν αρμόζουν και στα δύο σωματεία, θλιβερές εικόνες επεισοδίων».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport