Άδωνις Γεωργιάδης: «Να μη δίνονται στους Αστυνομικούς εντολές μη καταδίωξης- Nα συζητήσουμε, πότε θα χρησιμοποιούν το όπλο»

Αναφορικά με τα γεγονότα στο Πέραμα και τον θάνατο του 18χρονου  σεσημασμένου Ρομά σε καταδίωξη από Αστυνομικούς, τοποθετήθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης σε τηλεοπτική του συνέντευξη επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να “ανοίξει” η συζήτηση για το πότε ένας Αστυνομικός πρέπει να χρησιμοποιεί το όπλο του

Σχολιάζοντας τα όσα έχουν γίνει γνωστά στην υπόθεση του Περάματος, και  την εντολή για παύση της καταδίωξης, ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολίασε ότι «έχει διατάξει ο Υπουργός τη σχετική διαδικασία για έρευνα. Η Ηγεσία έχει πει ότι, εντολές μη καταδίωξης δεν πρέπει να γίνονται. Διότι άλλο να πει το Κέντρο πώς θα γίνει η καταδίωξη και άλλο να πει σταματά η καταδίωξη». Ενώ σχολίασε εμφατικά, ότι, «Πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το πότε θα χρησιμοποιεί ο αστυνομικός το όπλο του”, είπε, παρατηρώντας πως “σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου, όταν ο αστυνομικός κάνει τη χρήση του όπλου του, δεν κρίνεται όπως ο πολίτης».

«Η απόφαση της Δικαιοσύνης να αφεθούν ελεύθεροι οι επτά αστυνομικοί δείχνει ότι, και ο Ανακριτής και ο Εισαγγελέας πείστηκαν ότι κινδύνευσε η ζωή τους», εκτίμησε, αποδίδοντας ως «σωστή την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης». Ενώ τόνισε ότι, «η διαδικασία θα κάνει 6-7 χρόνια να ολοκληρωθεί».

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης, είναι «υποκριτικό» ο Γεωργιάδης να πει τη γνώμη του, αλλά ο Τζανακόπουλος να πηγαίνει και να λέει ότι οι αστυνομικοί σκότωσαν το “παιδί”» τονίζοντας ότι, «οι πολιτικοί είμαστε για να εκφράζουμε γνώμες και να λαμβάνουμε θέση στα πράγματα».

Και καταλήγοντας συμφώνησε πως «ούτε “μπάτσος”, ούτε “γύφτος” πρέπει να λέγεται», είπε, καταδικάζοντας απολύτως και τις δύο διατυπώσεις σε δημόσιο λόγο. «Το Κράτος πρέπει να τους βοηθήσει να βρουν δουλειά, να ενταχθούν στην κοινωνία. Πρέπει όμως να καταλάβουν και αυτοί πως με αυτά που κάνουν επιβεβαιώνουν τα στερεότυπα», διευκρίνισε.