Αχαρνές: Τα στοιχεία και φωτογραφία του αθίγγανου με δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε Κινέζα υπάλληλο σε κατάστημα ενδυμάτων

Με διάταξη διανέμονται δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών του αθιγγανου, κατηγορούμενου για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας σε βάρος Κινέζας υπαλλήλου σε κατάστημα ενδυμάτων

Η Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, περιλαμβάνει τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες “ημεδαπού” της ευπαθους ομαδας των αθιγγανων διαβιούντων στις Αχαρνές.

Πρόκειται για τον ΚΑΤΣΑΡΗ Παναγιώτη του Κωνσταντίνου και της Χριστίνας Μπασιλάρη, γεννηθέντα την 26-12-2000 στην Αθήνα. Ο αθιγγανος, συνελήφθη (27/05) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, κατηγορούμενου για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας (25/05) σε βάρος 51χρονης Κινέζας, σε κατάστημα ενδυμάτων στις Αχαρνές.

Σε βάρος του αθιγγανου, κατηγορουμένου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ληστείας, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις που προσβάλλουν το έννομο αγαθό της ανθρώπινης αξίας, στην αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν, και στην περαιτέρω διερεύνηση έτερων αξιόποινων πράξεων όμοιας φύσης που έχουν τελεστεί από τον κατηγορούμενο και έχει γίνει αντιληπτός από τους κατά περίπτωση παθόντες ή αυτόπτες μάρτυρες.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319306 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.