Ακρωτήρι, Χανίων: “Κηδεμόνας” οικόσιτου σκύλου, τον κρέμασε ζωντανό σε δέντρο και του ακρωτηρίασε του όρχεις με ψαλίδι

Το ακραία βίαιο περιστατικό κακοποίησης ζώου, κατήγγειλε η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

Αποτροπιασμό και οργή για τη βία σε βάρος του οικόσιτου σκύλου, από τον κηδεμόνα του, καθώς τον κρέμασε ζωντανό και με ψαλίδι ακρωτηρίασε τους όρχεις του ζώου .

Ο Reinhold, Γερμανός τουρίστας και εθελοντής στο  καταφύγιο της Σούδας,  περαστικός (05/10) από τα Κουνουπίδιανα στο Ακρωτήρι Χανίων, άκουσε τα κλάματα του σκύλου και βρήκε το σκύλο με αιμορραγία σε άσχημη κατάσταση. Απείλησε με Αστυνομία και ανάγκασε τον “κηδεμόνα” του ζώου να το μεταφέρουν  στο πλησιέστερο κτηνιατρείο. Ο 55άχρονος τα στοιχεία του οποιου είναι γνωστά στίς Αρχές, εγκατέλειψε το σκύλο και αποχώρησε από το χώρο καθώς ενημερώθηκε για την Αστυνομία προκειμένου να αποφύγει το Αυτόφωρο.

Το ζώο χειρουργήθηκε , και διέφυγε τον κίνδυνο αν και είχε χάσει μεγάλη ποσότητα αίμα . Όπως διαπιστώθηκε επίσης κατά την εξέταση του ο κτηνίατρος *, ο σκύλος έφερε στο κεφάλι σημάδια, πιθανότατα από τσιγάρα. Όπως έχει γίνει γνωστό ο σκύλος θα μεταφερθεί σε σπίτι φιλοξενίας προκειμένου να ακολουθήσει την αγωγή κατά την ανάρρωσή του.

Η σύζυγος του Κρητικού με τον οποίο έχουν αποκτήσει τρία παιδιά και είναι έγκυος σε δίδυμα , στην κατάθεση της, φέρεται να υποστήριξε ότι ο σκύλος εκνεύρισε τον 55άχρονο υπάλληλο της ΔΕΗ, γιατί “ήθελε να παίξει μαζί του και δεν το άφηνε να κάνει δουλειές”..

Για την ακραία βία που δέχθηκε το οικόσιτο ζώο, υποβλήθηκε μήνυση και καταγγελία ενώ η Αστυνομία αναζητά το δράστη -“κηδεμόνα” του ζώου ο οποίος διαφεύγει από τη στιγμή που έφτασαν στό κτηνιατρείο,  προκειμένου να συλληφθέι στο πλαίσιο του αυτοφώρου .

____________________________________________________________

* Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε αφιλοκερδώς από τον κτηνίατρο Κώστα Τερεζάκη με τα έξοδα να καλύπτονται από τον επίσης κτηνίατρο Σταύρο Ξηρουχάκη

** Την δημοσιοποίηση της καταγγελίας για την άγρια κακοποίηση του σκύλου, πραγματοποίησε η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη