Κηφισιά: Πλήρωμα περιπολικού βεβαίωνε πρόστιμα για μάσκες, απομακρύνθηκαν από την επιχείρηση και πολίτης έστειλε το βίντεο στην .. ΕΛΑΣ

Ο πολίτης επικοινώνησε με το Κέντρο της Αμεσης Δράσης και απέστειλε το βιντεοληπτικό υλικό όπως είχε καταγράψει το πραγματικό περιστατικό

Το περιστατικό είναι σε εξέλιξη σε αρτοποιείο αλυσίδας στα Βόρεια Προάστια επί της Λ.Τατοϊου το πρωί της Κυριακής (02/08). Πλήρωμα της Άμεσης Δράσης έξω από την επιχείρηση ύστερα από καταγγελία βεβαιώνει παραβάσεις σε πολίτες οι οποίοι εξέρχονται από την επιχείρηση χωρίς να φορούν μάσκες όπως προβλέπεται για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνϊου μετά τα τελευταία αυξημένα περιστατικά το προηγούμενο 24άωρο.

Ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία, δύο οχήματα διακρίνονται με τους οδηγούς να αποβιβάζονται και να προσεγγίζουν το πλήρωμα του περιπολικού. Σύμφωνα με την καταγγελία, πρόκειται για στελέχη της επιχείρησης, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το περιεχόμενο της συζήτησης τους. Το πλήρωμα της ΕΛΑΣ ύστερα από ολιγόλεπτη συζήτηση με τους δύο πολίτες, επιβιβάζεται στο περιπολικό όπου ενδεχομένως ενημερώνει για την εξέλιξη το Κέντρο της Υπηρεσίας και λίγο αργότερα αποχωρεί.

Η συνέχεια ωστόσο εκπλήττει σύμφωνα με την ενημέρωση του Nantiareport.gr καθώς ο πολίτης επικοινωνεί με το Κέντρο της Αμεσης Δράσης για να ενημερώσει για την αντιμετώπιση του ένστολου προσωπικού από τους .. δύο πολίτες, με το γεγονός να είναι σε γνώση της Υπηρεσίας. Ωστόσο τους ενημέρωσε ότι την καταγγελία του πιστοποιεί και βιντιοληπτικό υλικό που έχει στην κατοχή του, και προθυμοποιήθηκε να τους  παραχωρήσει όπως και έγινε καθώς προκύπτει η ανάρμοστη συμπεριφορά τους και η παρεμπόδιση του έργου των Αστυνομικών.

Το περιστατικό θα μπορούσε να αποτελέσει – για άλλη μια φορά όπως έχει δημοσιεύσει κατ’ επανάληψη σε αρθρογραφία το Nantiareport.gr-αφορμή για συζητήσεις περί χρήσης body cam από το ένστολο προσωπικό σε διασφάλιση των ενεργειών που ακολουθούν και της συμπεριφοράς των πολιτών σε ορισμένες περιπτώσεις .